Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osaka tanult a szünetéből, ismét vágyik a teniszre, mentálisan megerősödve térne vissza a pályára

Takács Márton

Frissítve 08/12/2022 - 10:56 GMT+1

Naomi Osaka őszintén mesélt arról, hogy szégyellte magát, amiért 2021-ben szünetet tartott a karrierjében, de most erősebbnek tartja magát, és újra megvan benne a vágy a tenisz iránt. Osakának hullámzó szezonja volt, de rajta van az általa kétszer megnyert Ausztrál Open nevezési listáján.

Collins - Osaka - US Open - a mérkőzés legjobb pillanatai

Naomi Osaka túl van a hullámvölgyön, már hiányzik neki a tenisz.
Oké, Naomi Osaka alább részletezett visszatérési szándékának kifejezése nem lesz olyan legendás, mint a Terminátor első részében Arnold Schwarzenegger "I’ll be back!"-mondata, amelyet később Michael Jordan ültetett át a sportba, amikor első visszavonulása után két évvel, 1995-ben egy mindössze egy mondatból álló, de annál ütősebb közleményben jelentette be, hogy folytatja a kosárlabdázást az NBA-ben: "I'm back."
A teniszben Rafael Nadal is ehhez a sormintához illeszkedve posztolta tavaly decemberben Melbourne-ben, az Ausztrál Open helyszínén edzve, hogy "ne mondjátok el senkinek… itt vagyok."
De nagyon fontos, amiről Osaka részletesen beszél, és nem csak az ő számára.
A négyszeres Grand Slam-győztes japán nem zárt valami jó évet, már ami a teniszt illeti. Az egykori világelső mindössze 25 mérkőzést játszott 2022-ben, és ebből csak 14-et nyert meg. A Roland Garroson és a US Openen is az első fordulóban búcsúzott, Wimbledonban sérülés miatt nem tudott indulni.
A közelgő Australian Open nevezési listáján mindenesetre szerepel a neve, és miközben a The Late Show-ban szerepelt Stephen Colbert vendégeként, egy pillanatra elgondolkodott azon, hogy milyen messzire jutott a pályán kívül.
picture

Osaka túl van a fonák helyzetén

Fotó: AFP

Azt hiszem, ez egy nagyon értékes lecke volt, mert segített átvészelni sok mindent az életben.
De volt egy pont, amikor azt gondoltam magamban, hogy ’miért?’. És nem negatív értelemben, de ha így érzem magam, akkor miért erőltetném tovább, amikor szembesülhetnék vele, helyrehozhatnám, és folytathatnám az utamat? Egy ideig a házamban húzódtam meg, miután ez az egész a 2021-es Roland Garros után megtörtént.
De aztán elmentem az olimpiára Tokióba, ahol annyira meglepődtem, és annyira megtisztelve éreztem magam, hogy olyan sok sportoló jött oda hozzám. Ezek olyan emberek voltak, akiket egyébként a tévében nézek, és akiket szeretek, nagyon hálás voltam, mert úgy éreztem, hogy nagyon támogatnak."
picture

Osaka készen áll a visszatérésre

Fotó: AFP

A Good Morning Americának adott külön interjújában Osaka elárulta, hogyan jutott arra a döntésre, hogy szünetet tart a játékában, és hogy kezdetben szégyellte magát emiatt.
"Úgy éreztem, hogy szükség volt rá, de szégyelltem is magam, mert a sportolóknak azt mondják, hogy legyünk erősek, és mindent vigyünk végig. De azt hiszem, megtanultam, hogy jobb, ha átcsoportosítjuk magunkban a dolgokat, és kiigazítjuk az abban a pillanatban jött érzéseinket, hogy erősebben térhessünk vissza.
Nem is akartam volna másképp a szünetet, mert sokat tanultam ez idő alatt."
picture

Hamarosan újra pályára szólíthatják

Fotó: AFP

Osaka megerősítette elkötelezettségét a tenisz iránt, annak ellenére, hogy az elmúlt évben számos pályán kívüli elfoglaltságot vállalt. A 25 éves játékos hozzátette:
"Úgy érzem, hogy nagyon kíváncsi ember vagyok, ezért nagyon hálás vagyok, hogy megkaptam ezeket a lehetőségeket, határozottan szeretem, hogy sok mindent csinálhatok. De teniszező vagyok, így ha túl sokáig nem játszom, viszketni kezd a bőröm."
Nadal elképesztő visszatérést produkált idén, hasonlóan jó comebacket kívánunk Osakának is!
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés