Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal Jordan legendás egymondatos közleményét idézően jelentette be visszatérését

Takács Márton

Publikálva 31/12/2021 - 16:38 GMT+1

Kétségesnek tűnt, hogy Rafael Nadal játszhat-e a 2022-es Ausztrál Openen, miután pozitív lett a Covid-19 tesztje, és egyébként sem játszott augusztus óta hivatalos mérkőzést. De miután Abu-Dhabiban tétova visszatérést hajtott végre lábsérüléséből, Nadal az év utolsó napján egy, a Rod Laver Arénában készült képet posztolt magáról egymondatos kísérő üzenettel.

Rafael Nadal az idei Ausztrál Openen

Fotó: AFP

Rafael Nadal már az Ausztrál Open helyszínén edz.

"Visszatérek!" – ez a mondat a Terminátor első része óta a filmtörténelem, és így a popkultúra része. Arnold Schwarzenegger azóta egy csomó másik filmjében is elsütötte az I’ll be back! formulát.
Ezen emelt még egy szintet Michael Jordan, amikor első visszavonulása után két évvel, 1995-ben egy mindössze egy mondatból álló, de annál ütősebb közleményben jelentette be, hogy folytatja a kosárlabdázást az NBA-ben: "I'm back."
Rafael Nadal 2021 utolsó napján ehhez a sormintához kapcsolódott a maga módján. A 20-szoros Grand Slam-bajnok szinte megerősítette, hogy játszani fog az Ausztrál Openen. Visszatérve 2009-es AusOpen-győzelmének helyszínére, a fittségével kapcsolatos kételyeket félretéve egy képet posztolt magáról a melbourne-i Rod Laver Arénában - melyen nagy mosollyal az arcán látható - azzal a kísérő szöveggel, hogy:
"Ne mondjátok el senkinek… itt vagyok."
Kérdéses volt, hogy a spanyol versenyezhet-e a jövő hónapban, mivel csak nemrég tért vissza az őt régóta gyötrő lábsérüléséből egy karácsony előttim Abu-Dhabiban rendezett bemutató tornán, mielőtt pozitív lett volna a koronavírus-tesztje.
Az esemény után, a Covid-19 eredményének megerősítése előtt Nadal azt mondta, hogy még nem döntött Melbourne-ről. "Az az elképzelésem, hogy odamegyek, és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból Ausztráliában... 100%-os biztonsággal biztosan ezt nem tudom garantálni" - mondta akkoriban. "Beszélnem kell a csapatommal. Több mint hat hónap telt el az utolsó igazi hivatalos mérkőzése, óta. A dolgok nehezen mennek, és ezt elfogadom."
Azóta otthonában állt edzésbe újra. A pletykák Nadal ausztráliai útjáról néhány nappal ezelőtt kezdődtek, amikor megjelent a nevezési listán a neve egy melbourne-i bemelegítő tornára, de azt is elfogadták, hogy ezt akkor is megtehette volna, ha még mindig lennének kétségei.
picture

Rafael Nadal Abu Dhabiban

Fotó: AFP

Az Abu-Dhabiban való visszatérését Andy Murray és Denis Shapovalov elleni sima vereségek jellemezték, de ez ahhoz képest, hogy augusztus óta nem játszott tétmérkőzést, nem jelentett rosszat.
A 35 éves Nadal eddig az egyetlen a Nagy Hármas tagjai közül, aki ezzel a poszttal megerősítette részvételét a következő Ausztrál Openen. Roger Federer még mindig lábadozik a térdét ért többszöri műtét után, míg Novak Djokovic címvédése továbbra is kétséges.
A világelső többször is visszautasította, hogy felfedje koronavírus elleni védőoltási státuszát, ahogy a vakcinákkal kapcsolatos aggályainak is hangot adott. Hacsak nincs orvosi felmentés, mindenkinek, aki a Melbourne Parkban a helyszínen tartózkodik, legalább két adag Covid-vakcinát kell kapnia.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés