Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint

Eurosport
Eurosport

Frissítve 23/01/2022 - 13:49 GMT+1

Novak Djokovic 2023-ban visszatér Melbourne-be az Australian Openre, - véli Craig Tiley, versenyigazgató. Szerinte a hosszú és szövevényes procedúra, ami megelőzte Djokovic kiutasítását Ausztráliából, eléggé érzékenyen érintette a világelsőt, és sajnálatát fejezte ki a "félreértés"' miatt. De szerinte Djokovic még mindig szereti a tornát, és biztos, hogy vissza fog térni.

Novak Djokovic vissza fog térni Ausztráliába!

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic a 2023-as Australian Openen is játszani kíván Craig Tiley versenyigazgató szerint.

Djokovic Melbourne-be érkezése és az esemény körüli hercehurca az utóbbi évek egyik legnagyobb botrányát robbantotta ki a sport világában, a szerb oltatlan státusza, valamint a vízuma körüli kérdőjelek és ellentmondások rengeteg emberből váltottak ki reakciókat, gyakorlatilag a teljes sajtó foglalkozott az üggyel.
Röviden a történtek (bár valószínáleg mindenki kívülről fújja már): A 34 éves játékosról azt feltételezték, hogy orvosi mentességgel rendelkezik, és különengedéllyel elindulhat az ausztrál tornán, a vízumát azonban érkezésekor törölték, majd egy bíró újra jóváhagyta, ezután Alex Hawke ausztrál bevándorlási miniszter ismét visszavonta. Közben jöttek a hírek a hamis bizonyítékokról, oknyomozó újságírók súlyos órákat öltek bele, hogy bizonyítsák: valaki nem mondott igazat. Djokovic persze állította: ő jóhiszeműen járt el, és csupán félretájékoztatásról van szó.
A migrációs törvény vonatkozó bekezdésével (133C szakasz, (3) bekezdés) vonta vissza a miniszter az inkriminált vízumot, de a döntés értelmében így három évig nem kaphatja meg újra senki. Még Djokovic sem.
picture

Craig Tiley és Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke az ügy lecsengése után is is ragaszkodott ahhoz az elvhez, hogy a területükre való belépéshez kötelező a védőoltás.
"Rafának [Nadalnak] igaza volt. Mindez elkerülhető lett volna, ha beoltják."
És ez a fickó talán azt hiszi, hogy nagyobb, mint a torna. Nem az.
- mondta Andrews nyersen. Tiley eközben a "folyamatosan változó körülményeket" és a "kommunikáció kudarcát" okolta, ami végül azzal végződött, hogy a világelső visszatért Belgrádba, és maximum a televízión keresztül nézheti az Ausztrál Opent. Nyilvánvaló, hogy a torna szervezői, és különösen a versenyigazgató nem szeretne ebbe beletörődni, a három éves tiltás ellenére sem.
Tiley arra számít, hogy a helyzet valahogy rendeződni fog, és a világelső jövőre újra ott lesz Melbourne-ben.
"Nyilvánvalóan ki kell hagynia ezt az évet, de az a szándéka, hogy visszatérjen" - mondta a közszolgálati ABC televíziónak.
Bármi is történt, ő a világ első számú játékosa, és nagyon szereti az Australian Opent, úgyhogy vissza fog térni.
picture

Marian Vajda és Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Marian Vajda - Djokovic edzője - azonban attól tart, hogy a szerbnek időbe telik majd feldolgozni és kiheverni a történteket.
"El sem tudom képzelni, hogyan dolgozta fel a dolgot. Hatalmas szenvedés lehetett" - nyilatkozta Vajda az Aktuality.sk szlovák honlapnak.
"Alázatosan tűrte az intézkedéseket, de amit vele tettek, az nem szabad, hogy alapjaiban rengesse meg az életét. Nyilvánvaló, hogy mentálisan elég komolyan érintette az ügy, sokáig fájni is fog neki, és nehezen fogja majd tudni kiverni ezt a fejéből."
Én azonban nagyon jól ismerem, Novak erős, határozott, és nem ez volt az utolsó dobása a teniszben.
"Nekem is kicsit meg kellett nyugodnom, még mindig nem értem, miért tették ezt vele" - folytatta. "Ez egy egészségtelen és igazságtalan döntés volt, amely azon a feltételezésen alapult, hogy Djokovic olyasmit tehet vagy olyasmire lehet hatással, ami még meg sem történt."
via ,
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés