Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic reagált a csalós Covid-teszt vádjára

Szántó Petra

Frissítve 12/01/2022 - 07:40 GMT+1

A világelső Novak Djokovic Ausztráliába való beutazása és hányattatásai tartják lázban a sportvilágot az elmúlt napokban. Bár a szerb hivatalosan is a torna első számú kiemeltje lett, azaz a jelek szerint elindul az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál kormány még mindig vizsgálja a beutazási vízummal kapcsolatos kérdéseket.

Novak Djokovic elmondta, miért volt aktív a pozitív PCR-teszt után is.

Fotó: Getty Images

A beadott és nyilvánosságra került dokumentációk alapján Djokovic december 16-án pozitív koronavírus tesztet produkált, ám a következő napokban igen aktív, és a közösségi médiában is jól dokumentált szociális életet élt. Így joggal merültek fel vele szemben olyan morális és egészségügyi aggályok, amik még több kérdést vetnek fel orvosi különengedélye kapcsán.

Djokovic január 12-én Instagram-oldalára tett ki egy közleményt, melyben reagál a szerinte a félretájékoztatás kategóriájába eső információkra. Elmondása szerint csak az egyik esemény után tudta meg PCR tesztje eredményét, de azt elismeri, hogy a L’Equipe interjún és fotózáson már a teszteredmény ismeretében jelent meg.
Továbbá azt is hozzáteszi, hogy ügynöke adminisztratív hibája miatt lett tévesen kitöltve a vízumkérelme.
Íme a közlemény:
Szeretnék néhány dolgot közölni a pozitív PCR COVID teszteredményemet megelőző decemberi tevékenységemmel, és a decemberi eseményeken való részvételemmel kapcsolatos folyamatos félretájékoztatás kapcsán.
Ez olyan félretájékoztatás, amit szükségesnek érzek korrigálni, legfőképpen azért, hogy az ausztráliai jelenlétemmel kapcsolatos szélesebb körű aggodalmakat enyhítsem, valamint tisztázzak néhány olyan kérdést, ami családomat nagyon bánt és aggaszt.
Szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon keményen igyekeztem mindenki biztonságára figyelni, és megfelelni a vizsgálati kötelezettségeknek.
December 14-én-én egy kosárlabda meccsen jártam Belgrádban, ami után a hírek szerint több ember is pozitív COVID 19 tesztet produkált. Bár semmilyen COVID tünetem nem volt, elővigyázatosságból csináltam egy antigén gyorstesztet december 16-án, ami negatív lett, majd ugyanazon a napon óvatosságból egy hivatalos és elfogadott PCR tesztet is csináltattam.
Másnap részt vettem egy tenisz rendezvényen, ahol gyerekeknek adtam át díjakat, ezelőtt szintén csináltam egy antigén gyorstesztet, ami negatív lett. Tünetmentes voltam és jól éreztem magam, a PCR teszt eredményét pedig csak a rendezvény után kaptam meg.
A következő napon, december 18-án belgrádi tenisz központomban egy jóval korábban leegyeztetett sajtókötelezettségemnek tettem eleget, ami egy L’Equipe interjú és fotózás volt. Minden más eseményt lemondtam, kivéve a L’Equipe interjút.
Kötelességemnek éreztem, hogy a L'Equipe-interjút megcsináljam, mivel nem akartam cserbenhagyni az újságírót, de figyeltem a szociális távolságtartásra és maszkot viseltem, amit csak a fotózás idejére vettem le. Bár az interjú után otthon karanténba vonultam az előírt időre, visszagondolva, rossz döntést hoztam, és elismerem, hogy el kellett volna halasztanom az interjút. Ami a beutazásommal kapcsolatos gondokat illeti, a vízumkérelmet a csapatom adta be kérésemre, ahogy azt érkezésemkor a határőröknek is elmondtam, az ügynököm pedig őszintén elnézést kér az adminisztrációs hibáért, amiért rosszul ikszelte be a korábbi utazásomra vonatkozó rubrikát, mielőtt Ausztráliába jöttem.
Ez emberi hiba volt, és egyértelműen nem szándékos.
picture

Novak Djokovic szerint hiba történt, amiért elnézést kér.

Fotó: Getty Images

Egy világméretű járvány nagy kihívásokat jelentő időszakában élünk, és ilyenkor előfordulhatnak ilyen hibák. A csapatom a mai napon az ezzel kapcsolatos kiegészítő információkat továbbította az ausztrál kormány felé, hogy tisztázza a felmerülő kérdéseket.
Bár fontosnak tartottam, hogy reagáljak a fentiekkel kapcsolatos félretájékoztatásra, többet nem nyilatkozom a témában az ausztrál kormány és a hatóságok iránti tiszteletem jeléül, valamint azért, mert folyamatban lévő ügyről van szó.
Mindig is megtiszteltetésnek és kiváltságnak éreztem, hogy az Australian Openen szerepelhetek. A versenyt nagyon szeretik a játékosok, a szurkolók és a közösségek is, nem csak Victoria állam és Ausztrália, hanem az egész világ. Én csak azt szeretném, ha lehetőségem lenne arra, hogy a világ legjobb játékosaival versenyezhessek itt, és a világ egyik legjobb közönsége előtt léphessek pályára.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés