Djokovic állítása szerint december 16-án végeztetett el magán koronavírus-tesztet, de később azt állította, ennek eredményét csak december 17-én kapta meg, azt követően, hogy részt vett egy teniszeseményen, ahol gyerekekkel fotózták le, maszk nélkül.

A szerb regionális egészségügyi hivatal vezetője, Zoran Gojkovic szerint azonban Djokovicnak már december 16-án késő este email értesítést kellett kapnia a pozitív tesztről, ahogy az az eredményhez tartozó időbélyegben is szerepel.
„Arról Novak Djokovicsot kell megkérdezni, hogy mikor jelentkezett be a fiókjába, és mikor nézte meg az emailt. Csak annyit tudok mondani, hogy hiteles dokumentummal rendelkezik, ami még aznap késő este megérkezett hozzá email formájában. Hogy azután mit csinált vele, arról nem tudok nyilatkozni, ezt már tőle kell megkérdezni” – idézi Gojkovicsot a CNN.
Laver Cup
Roger Federer: Lenyűgöző volt, ahogy Novak Djokovic bemutatkozott a csapatunkban
EGY ÓRÁJA
A teszthez tartozó időbélyeg szerint a pozitív eredmény december 16-án este nyolc órakor került be a rendszerbe, és Gojkovic mellett a szerb miniszterelnök szóvivője is arról beszélt, kizárt, hogy Djokovic annyira későn kapott volna értesítést erről, mint azt ő állítja.
Egy sajtótájékoztató után a CNN kérdésére úgy fogalmazott: „a világon nincs olyan ok, ami miatt ne kapott volna értesítést – a világon nincs olyan ok, hogy egy egész napot csúszott volna.”
A CNN hozzáteszi, bár a covid-tesztek utáni értesítések időpontja eltérő lehet, az ő egyik Belgrádban dolgozó alkalmazottjuk például 2 perccel az időbélyegen szereplő időpont után már meg is kapta az eredményt email formájában.
Djokovic Covid-tesztje kapcsán elég sok ellentmondás került nyilvánosságra, különösen a Der Spiegel nyomozómunkája során.
Laver Cup
McEnroe-ék éles meccset csinálhatnak a Laver-kupából, ehhez azonban mindenképpen kell a páros
4 ÓRÁJA
Laver Cup
Nem hagyja magát a világválogatott, az esti program előtt Fritz kiegyenlített
21 ÓRÁJA