Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Drámai végjáték – Novak Djokovicot kiutasítják Ausztráliából

Lantos András

Frissítve 05/01/2022 - 23:07 GMT+1

Visszavonták a kilencszeres Ausztrál Open-bajnok Djokovic vízumát, haza kell repülnie Szerbiába.

Novak Djokovic - Australian Open 2021

Fotó: Getty Images

Elképesztő fordulatok után úgy tűnik, Novak Djokovic elveszíti Ausztrália ostromát, a kormány ugyanis visszavonta a világelső vízumát, így nem maradhat az országban.

Ezúttal is a The Age jelentette elsőként, hogy a szerb játékos nem tudott megfelelő indokkal szolgálni arra, miért nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, emiatt pedig a vízumát érvénytelennek nyilvánították.
A lap szerint Djokovic így nem maradhat Ausztráliában, csütörtökön az első géppel haza kell utaznia, bár hozzáteszik, a világelső ügyvédi csapata fellebbezett a döntés ellen, így valamennyi esély talán még maradt számára.
A történet előzménye, hogy a szerb teniszező sokak által vitatott körülmények között kapott orvosi különengedélyt, hogy – feltételezhetően – oltás nélkül is részt vehessen az Ausztrál Openen.
Djokovic még a levegőben volt Ausztrália felé, amikor a helyi határőrség közölte, gondok vannak a papírokkal, mert a világelső olyan vízummal rendelkezik, amely a neki kiadott különengedéllyel együtt nem érvényes. Victoria állam kormányától várták, hogy elsimítsa az ügyet, ők azonban ezt visszautasították.
Novak Djokovic bei den Australian Open
Djokovic édesapja, Srdjan elmondása szerint a leszállást követően a világelsőt elválasztották csapatától, és öt órán keresztül egy szobában tartották egyedül, ahol egy fegyveres őr felügyelt rá. Mindez az ausztráliai éjszaka közepén, kb. éjfél és öt óra között történt.
Közben brit újságírók (The Telegraph) értesülései szerint maga a szerb elnök, Aleksandar Vucic beszélt Djokoviccsal, és állítólag azt mondta neki, egész Szerbia mellette áll, és mindent megtesznek azért, hogy – idézzük – „azonnal leállítsák a világ legjobb teniszezőjének zaklatását.”
A melbourne-i repülőtéren időközben komoly médiajelenlét alakult ki, így elképzelhető, hogy az éjszaka során újabb fejlemények történnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés