Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vége a huzavonának, eldőlt, hogy Novak Djokovic ott lesz-e az Australian Openen

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/01/2022 - 12:06 GMT+1

A világelső az Instagram-oldalán bejelentette, megkapta az orvosi engedélyt, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Novak Djokovic - fotó: Michael Dodge

Fotó: AFP

Novak Djokovic bejelentette: ott lesz az év első Grand Slam-tornáján.


Megkaptuk a választ az Australian Open egyik legfontosabb kérdésére: Djokovic megkapta az engedélyt, és ott lehet a januári Grand Slam-tornán. A világelső szereplése az oltáskötelezettség miatt volt kérdéses a versenyen, ugyanis nem akarta közzétenni, megkapta-e valamelyik koronavírus elleni védőoltást.
A körülményekből azért kikövetkeztethető, hogy Djokovic nincs beoltva, ugyanis orvosi mentességhez folyamodott. Azok ugyanis, akik valamilyen egészségi probléma miatt nem oltatták be magukat, a megfelelő engedélyek megszerzésével megkaphatják a vízumot, és részt vehetnek a versenyen.
A világelső ezt az engedélyt kérvényezte, és zöld utat kapott, így már el is indult Melbourne felé.
Mindenkinek boldog új évet. Jó egészséget, szeretetet és boldogságot kívánok, és hogy minden élőlényt szeressetek és tiszteljetek ezen a bolygón. Csodás időt töltöttem a szeretteimmel a szünet alatt, és ma elindulok Ausztrália felé különengedéllyel. Gyerünk, 2022!””
Az Australian Open Djokovic legerősebb tornája, amit kilencszer nyert meg karrierje során. A tét idén minden korábbinál nagyobb lesz, hiszen egy esetleges 10. sikerrel a legeredményesebb férfi játékos lenne a Grand Slam-győzelmek tekintetében, megelőzve ezzel a két fő riválist, Roger Federert és Rafael Nadalt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés