Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb fordulat: állítólag Djokovicot feltartóztatták a határon

Lantos András

Frissítve 05/01/2022 - 16:28 GMT+1

Ausztrál sajtóértesülés szerint a világelső Novak Djokovic helyi idő szerint szerda éjjel 11:30-kor landolt Melbourne-ben, ám úgy tűnik, a szerb játékos Ausztrál Open-indulása tartogat még néhány csavart. A The Age értesülése szerint problémák vannak a vízummal, Djokovic ugyanis olyan papírokkal rendelkezik, melyek orvosi különengedéllyel nem érvényesek.

Novak Djokovic of Serbia shows his frustration after losing a game during the Men's Singles Final of the 2021 Australian Open on February 21 2021, at Melbourne Park

Fotó: Getty Images

Az ausztrál lap szerint a felfordulás már akkor megkezdődött, amikor a világelső még a levegőben volt, a határőrség ugyanis jelezte a szövetségi kormánynak, hogy a szerb vízumával gondok vannak.

Ők az Ausztrál Opennek otthont adó Victoria állam vezetőségéhez fordultak, kérve az ügy elsimítását, ám az állami vezetés ezt határozottan visszautasította. A The Age szerint ennek hátterében az áll, hogy Victoria állam több miniszterét, hivatalos személyét is feldühítette a Djokovicnak nemrég megadott orvosi különengedély.
"A szövetségi kormány arra kért bennünket, hogy segítsük Novak Djokovic vízumkérelmét, hogy beléphessen Ausztrália területére. Mi azonban nem biztosítunk egyéni vízumjóváhagyási segítséget Novak Djokovicnak a 2022-es Ausztrál Openen való részvételhez."
Két dologban mindig is egyértelműen fogalmaztunk: a vízumok jóváhagyása a szövetségi kormány feladata, a különengedélyek kérdése pedig orvosi hatáskör
– írta a Twitteren Jaala Pulford, Victoria állam sportminisztere.
Az ausztrál lap szerint a határőrség saját hatáskörben is dönthet arról, engedélyezi-e Novak Djokovic számára az országba történő belépést, így a huzavona minden valószínűség szerint akörül zajlik, ki mondja ki a végső igent Djokovic bebocsátására.
picture

Novak Djokovic showed off the Australian Open trophy in the Melbourne suburb of Brighton

Fotó: Getty Images

A világelső ügye hetek óta lázban tartja a sportszerető közösséget. Djokovic a múltban rendszeresen fogalmazott meg vakcinaellenes véleményt, most pedig nem hajlandó egyértelműen információt adni arról, be van-e oltva vagy sem. Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy a szerb teniszező orvosi különengedéllyel vehet részt az Ausztrál Openen.
Később Ausztrália miniszterelnöke, Scott Morrison is megszólalt az ügyben, és közölte, amennyiben Djokovic nem tudja elfogadhatóan megindokolni, miért nem kaphat oltást, úgy az első repülővel hazaküldik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés