Novak Djokovic ügyére több sportoló is reagált.

A Jóbarátok egyik legzseniálisabb karaktere, Phoebe Buffay az egyik epizódban (S02E12) pengetett néhány akkordot egy gyerekkönyvtárban gyerekeknek énekelve. Phoebe több emlékezetes dallal is megajándékozott minket a 10 évad során (Büdös macska!), ennek speciel ez az örökérvényű igazság volt a refrénje:
"Minden ember szabadon lehet hülye"
Tenisz
Akár szponzorai is kihátrálhatnak Djokovic mögül az Ausztráliában történtek miatt
TEGNAP 08:31
Gyakorlatilag ezzel az egy mondattal össze lehet foglalni a Novak Djokovic vs. Ausztrália ügyet, főleg a világelső és szüleinek a koronavírussal, az oltással kapcsolatos véleményét, illetve azt, hogy amikor erre rákérdeztek a hétfői sajtótájékoztatón, Djokovic családja gyorsan véget vetett az eseménynek. De azokra az ausztrál politikusokra, tisztségviselőkre is igaz, akik az orvosi engedéllyel rendelkező szerbet ilyen helyzetbe hozták.
A Djokovic-sagát nyilván több sportoló is folyamatosan kommentálja a világ minden tájáról, most a vasárnap óta publikált érdekesebb véleményeket mutatjuk meg.
A Twitter egyik legjobbja, Andy Murray például Nigel Farage, angol euroszkeptikus politikus Djokovicot érintő támogatását kritizálta. A háromszoros Grand Slam-győztes britet szórakoztatta az az irónia, hogy Farage, az Egyesült Királyság legismertebb Brexit-párti politikusa kiállt a szerb világelső mellett.
A skót teniszező Farage tweetjére válaszolt. Előbbiben egy videót láthattunk, amelyen Djokovic szerbiai családi házában tett látogatást, mivel Farage Djoko bírósági meghallgatása előtt Szerbiába repült.
Erre válaszolt zseniálisan Murray: "Kérem, rögzítse azt a kínos pillanatot, amikor elmondja nekik, hogy karrierje nagy részét azzal töltötte, hogy a kelet-európai emberek kitoloncolásáért kampányolt."
Amire Farage a saját, nagyon mélyen lévő szintjének megfelelően reagált: "Kedves Andy, te nyilvánvalóan nem értesz a politikához vagy a Brexit-kampányhoz, de tele vagy előítéletekkel. Koncentrálj a teniszre, és egy jótanács: néha-néha mosolyogj egy kicsit!"
2013 wimbledoni bajnoka, Marion Bartoli a BBC-nek elmondta, hogy szerinte Djokovic fizikailag készen áll a január 17-én kezdődő Australian Openre, de lehet, hogy mentálisan kimerült az elmúlt napok eseményei után.
"Szerintem át tudja küzdeni magát az első héten, és lendületet tud venni a második hétre, inkább az a kérdés, hogy mentálisan és pszichésen mennyire lesz rá hatással mindez. Igazán akkor a legjobb, amikor nyomás alatt és nehezebb körülmények között van, de ez inkább arról szól, hogy a közönség hogyan fog reagálni. Ha az egész stadion ellene fújol, vagy bármi más. Mennyire lesz ez hatással rá? Ezt nagyon nehéz előre megmondani."
Az egyik legtehetségesebb magyar teniszező, Piros Zsombor egy Instagram Storyban sütött el egy "poént", amelynek a szerb mellett Benoit Paire a főszereplője.

Piros Zsombor az Instagramon poénkodott

Fotó: Instagram

A szerb vízilabda-válogatott szintén az Instagramon állt ki Djokovic mellett.
"Legenda, veled játsszuk a legfontosabb meccset, és nyerünk, mint mindig. A vízilabdázóid."
szerbek
Napközben beszámoltunk arról, hogy Rafael Nadal megint megszólalt az ügyben: "Sportszakmailag jobban örültem volna, ha Djokovic nem lesz ott, de az igazságszolgáltatás döntött, és ezt tiszteletben tartom."
Illetve megírtuk azt is, hogy a világelső családja hétfőn sajtótájékoztatót tartott, amely során köszönetet mondtak az ügyben eljáró bírónak az alapos munkája miatt.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Dubai Duty Free Tennis Championships
Kiderült, mikor látjuk újra Novak Djokovicot a kiutasítása után
TEGNAP 21:13
Australian Open
Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint
23/01/2022 12:18