Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic a történtek ellenére marad Ausztráliában, a cél a győzelem

Németh Dániel

Publikálva 10/01/2022 - 15:28 GMT+1

A világelső családja hétfőn sajtótájékoztatót tartott, amely során köszönetet mondtak az ügyben eljáró bírónak az alapos munkája miatt. Szerintük méltatlanul kezelték a hatóságok Novak Djokovicot, de a végén győzött az igazság, és már a pályára is visszatérhetett. Ez utóbbit a közösségi oldalain is megmutatta egy fotó formájában.

Novak Djokovic családja sajtótájékoztatót tartott - fotó: Pedra Milosavjlevic

Fotó: AFP

Novak Djokovic visszatért a teniszpályára, a családja pedig sajtótájékoztatón beszélt a világelső megpróbáltatásairól.


Az eseményen elsőként Djordje Djokovic szólalt meg, aki köszönetet mondott az őket támogató embereknek. „Köszönjük az embereknek világszerte. Csodálatos jelenetek szemtanúi voltunk, emberek ezreivel. Az igazság felülkerekedett. Köszönjük Kelly bírónak, amiért figyelmet fordított a részletekre és a tényekre. Köszönjük, hogy igazságos volt. Köszönjük mindenkinek, aki közvetítette és fordította a meghallgatást" – fogalmazott.
Később azt is elárulta: Novak az ítélet kihirdetését követően nem várt sokáig, egyből kihasználta az alkalmat az edzésre. „Novak szabad. Néhány perccel ezelőtt már egy teniszpályán edzett. Azért van Ausztráliában, hogy nyerjen egy újabb Australian Opent. Megvannak az orvosi engedélyei. Ő minden idők legjobb teniszezője, az elvei és az elképzelései vezérlik” – folytatta a világelső öccse. Nem sokkal később – az időzítés nyilván nem véletlen – Djokovic közösségi felületére is felkerült egy új poszt.
"Elégedett és hálás vagyok, hogy a bíró visszavonta a vízumom eltörlését. A történtek ellenére maradok, megpróbálok részt venni az Australian Openen. Továbbra is erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy részt vegyek az egyik legfontosabb tornán, a csodálatos szurkolók előtt" – írta Djokovic, szavait pedig egy, a Rod Laver Arénában készített fotóval nyomatékosította, amelyen az edzői stábjával közösen látható.
Bár a világelső nem csatlakozott a sajtóeseményhez, a családjából a szülei is a média elé álltak. Édesanyja a Novakot ért megpróbáltatásokról beszélt. „A fiunk győzelmét ünnepeljük, aki semmi rosszat nem tett, nem szegett szabályt, mégis előállították. Felvette a harcot a rendszerrel, mert érvényes vízummal rendelkezett. Voltak nagyon nehéz helyzetek. Elvették a telefonját, nem tudtuk, hogy beteg-e vagy mi van vele. Minden anya megértheti, mire gondolok” – mondta Dijana Djokovic.
Nem látta a táncoló és éneklő embereket, de hallotta őket, ami segített neki. Ez a legnagyobb győzelem a pályafutása során, nagyobb a Grand Slameknél – tette hozzá.
Természetesen az apa, Srdjan sem maradt ki a sorból, aki azt emelte ki: megfosztották a fiát a jogaitól. „Sok dolog történt, nehéz volt, de nagyon erős mentálisan. Mindig próbált segíteni, megőrizte a helyes viselkedést. Legutóbb öt nappal ezelőtt játszott. Hagyják most már abban a sportban játszani, amiben ő a legjobb. Megfosztották a jogaitól. Megpróbálták belehajszolni, hogy aláírják a vízum visszavonásáról szóló papírt. Megtagadta, mert nem volt rá okuk.”
Köszönetet mondott az ügyben döntést hozó bírónak is, amiért megváltoztatta az ítéletet. „Órákon át egyedül volt, a telefonja nélkül. Végül visszakapta, felvehette a kapcsolatot az ügyvédeivel, akik remek munkát végeztek. Minden ország törvényét tiszteletben tartjuk, ahol járunk. A bíró fantasztikus volt. Egyszerűen csak tisztelte a tényeket, és meghozta az egyetlen lehetséges döntést: hagyta, hogy Novak végezze a munkáját.”
Djordje a végén visszakapta a szót, és még elmondta, a történtek ellenére nagyon szeretik Ausztráliát, az országgal szembeni érzéseik változatlanok. Ami Novak december 16-i tesztjét illeti: szerinte minden átláthatóan zajlott, a világelső későbbi tevékenységeivel kapcsolatban – amikor is a pozitív teszteredmény tudatában vett részt nyilvános eseményeken – viszont nem válaszolt a kérdésekre, inkább lezárták a sajtótájékoztatót.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés