Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A US Open-bajnok nem érti az olimpiáról kizárt franciát

Németh Dániel

Frissítve 03/05/2021 - 19:30 GMT+2

Dominic Thiem szokatlanul élesen fogalmazott, amikor Benoit Paire viselkedéséről kérdezték. Szerinte a franciának fel kellene hagynia pár hétig a tenisszel, ahogyan azt ő is tette.

Dominic Thiem wird beim ATP in Madrid sein Comeback feiern

Fotó: Getty Images

Dominic Thiem értetlenül áll Benoit Paire viselkedése előtt. Az osztrák szerint van egy egyszerű recept arra, ha valakinek ennyire nincs kedve teniszezni: nem kell elutazni a versenyekre.

Benoit Paire-t jelenleg nem nagyon foglalkoztatja a profi tenisz és ebből nem is csinál nagy titkot. A kiváló kezekkel megáldott francia nehezen találja a helyét a buboréklétben és a zárt kapus stadionokban, az idény elején „unalmasnak és nevetségesnek” nevezte az ATP Tour mostani állapotát. Ennek megfelelően nem erőlteti meg magát túlzottan a pályán, ebben az idényben 11 mérkőzéséből 10-et elveszített, egyedül az 1165. helyen rangsorolt Nicolas Jarryt verte meg.
Látszólag az sem nagyon foglalkoztatja Paire-t, mit gondol róla a közvélemény: kiemelte például, hogy ő a vereségeivel is remekül keres, így nem feltétlenül kell megszakadnia a továbbjutásért. 2020 augusztusa óta egyébként 2-16-os mérleggel rendelkezik, ezzel csak az egyéni meccseket figyelembe véve 375 ezer dollárt keresett – durván 112 millió forintot. Viselkedése miatt a Francia Teniszszövetség nemrég úgy határozott, nem vehet részt a tokiói olimpián.
Thiem, akinek szintén voltak problémái a buborékléttel, nem igazán tudja hova tenni a kollégája viselkedését. „Nem értem. Ha nem akar játszani, akkor maradjon otthon. Senkit sem kényszerítenek játékra, ha nem motivált. Az én módszerem jobb volt: tartottam egy kis szünetet, három vagy négy versenyt lemondtam, vissza is tért a motiváció. Ha már pályára lépünk, versenyeznünk kell, akkor is, ha nem vagyunk 100%-os állapotban. Ha nincs kedvünk, jobb szabadságra menni.”
Az osztrák klasszis tavaly zárt kapuk mögött megszerezte a US Open-címet, azóta – részben talán épp a kitűzött cél elérése miatt – nehezen találta meg a motivációt. Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon már a nyolcaddöntőben elvérzett, majd a dohai és a dubaji versenyek is idejekorán véget értek a számára. Azóta egy versenyt sem vállalt, sorban lemondta Miamit, Monte-Carlót és Belgrádot, Madridban viszont már ott lesz a mezőnyben.
picture

Dominic Thiem nehezen találja a helyét 2021-ben, de most úgy érzi, kellően motivált.

Fotó: Getty Images

„Persze, hogy nem könnyű. Mindenkinek nehéz, mert hozzászoktunk a tömött lelátókhoz és hogy zavartalanul utazhatunk egyik országból a másikba. Most viszont üres stadionok várnak ránk, az utazások pedig állandó bonyodalommal járnak. Egyáltalán nem élmény a buborékban lenni. Megértem, hogy ezt sokan találják nehéznek, ugyanakkor azt gondolom, hogy nem fog örökké tartani, és egyszer visszatérünk a normálishoz.”
Madridban mindketten ott lesznek a főtáblán. Paire-re a friss müncheni tornagyőztes Nikoloz Basilashvili vár, aki ezen a borításon békeidőkben is kemény falatnak számít, a körülmények ismeretében pedig kisebbfajta csoda lenne, ha a francia megszerezné idei második győzelmét. Thiem az első körben erőnyerő, és majd a Pablo Andujar-Marcos Giron találkozó győztese ellen térhet vissza a pályára a pár hónapos kihagyást követően.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés