Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A US Open 2020-as bajnoka már nem hasonlítja magát ahhoz a játékoshoz, aki korábban volt

Takács Márton

Frissítve 03/04/2024 - 13:31 GMT+2

Millennium Estoril Open - Dominic Thiem legyőzte Maximilian Marterert a portugáliai 250-es torna első fordulójában. A 2020-as US Open-győztes a top 200-on kívüli ellenfelekkel szemben elszenvedett két vereség után, és egy csuklósérülést követően megrázta magát, és biztosította helyét a második körben. Az osztrák elmondta, hogyan érzi magát, és hogyan dolgozta fel korábbi egészségügyi problémáját.

Elstartolt a salakszezon, Thiem feledtette kínos márciusi vereségeit

Dominic Thiem visszavett az elvárásaiból, be is húzta idei első ATP-főtáblás sikerét Estorilban.
Dominic Thiem véget vetett a rossz eredményei sorozatának, április 1-jén legyőzte Maximilian Marterert, és bejutott a második fordulóba a portugáliai Estoril Openen.
A tavaly itt negyeddöntős Thiem, aki az utóbbi időben csuklósérüléssel küszködött, 2 órás és 17 perces meccsen 6:1, 6:7(3) 6:4 arányban múlta felül német ellenfelét.
Thiemnek ez volt az első (!) főtáblás ATP Tour-győzelme idén, 2024-ben eddig csak ITF-, vagy Challenger-tornán tudott mérkőzést nyerni - először márciusban. Vagy még ezeken sem, Székesfehérváron például már az első kanyarban kizúgott a lengyel Daniel Michalskivel szemben. Estorilban viszont készülhet a korábbi top 10-es játékos, Richard Gasquet elleni partira.
Múlt héten még arról beszélt, hogy újabb visszaeséstől tart a csuklója miatt. A Marterer felett aratott siker után viszont akár zöldhullámba is kerülhet, és ez a hét talán fordulópontot jelenthet karrierje egyik mélypontját jelentő idényében.
picture

Mit eszik egy Grand Slam-bajnok? - Dominic Thiem étrendje

Az önbizalomnövelő győzelem mellett az osztrák szerette volna azt is hangsúlyozni, hogyan érezte magát a meccs után.
"Már nem vagyok sérült. Az elmúlt hetekben egy kicsit kevésbé keményen edzettem. Készen állok Estorilra, majd meglátjuk, mi lesz. Készen állok a következő körre” - nyugtatta meg a vegyes zónában az érte szurkolókat a Tennis Majors cikkében olvasható nyilatkozata alapján.
Thiem tavaly februárban, egy osztrák médiumnak adott interjúban beszélt először arról, hogy visszavonulhat, ha továbbra is csak a világranglista 100. helye körül stagnál. Beszélt arról is, hogy a rangsorolás tekintetében célul tűzte ki, hogy az év végére visszatér a világ legjobb 50 játékosa közé (jelenleg a 91. helyen áll).
picture

Australian Open: Felix Auger-Aliassime - Dominic Thiem - a mérkőzés legjobb pillanatai

De mindenekelőtt Thiem rájött, hogy fel kell hagynia az önmagával való összehasonlítással, azzal, aki a csuklósérülése előtt volt, ezt hangsúlyozta akkor is, amikor arról kérdezték, hogy mi a különbség a 2019/2020-as és a mai Thiem között.
"Ez egy másik galaxis. Sok minden más. Kicsit több erőm volt, több önbizalmam. Egyszerűen jobban teniszeztem, sokkal gördülékenyebben ment minden. Sok különbség van, de már nem hasonlítom magam ahhoz a játékoshoz, aki korábban voltam. Ez értelmetlen, és megpróbálom a legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetemből." – említette.
Szinte hihetetlen, de Dominic Thiem a 2020-ban begyűjtött US Open-címe óta, tehát három és fél éve nem nyert tornát.
picture

Grand Slam-bajnokok bulija: hatalmas meccset játszott Párizsban Thiem és Wawrinka - videó


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés