A Francia Teniszszövetség (FFT) lefolytatott egy vizsgálatot a botrányairól ismert, amúgy ügyes kezű teniszező ellen, melynek eredményeként Paire-nek ki kell hagynia az olimpiát.

A testület döntése nyomán a francia játékos a minősíthetetlen viselkedése miatt nem felel meg az olimpiai részvétel kritériumainak. A szezon során számtalan botrányos megnyilvánulása volt, melyek alapján a szövetség úgy döntött otthon hagyják a világranglista 35. helyén álló játékost.
Paire folyamatosan kritizálta a járvány miatt bevezetett korlátozásokat, a buborék-rendszert, és hogy üres stadionokban kell játszaniuk. Saját maga ismerte el, hogy ebben a helyzetben nem motiválja semmi, elege van a teniszből.
ATP Madrid
Visszatértek a nézők, a francia botrányhős is újra beleszeretett a teniszbe
05/05/2021 13:22
https://i.eurosport.com/2020/09/18/2889414.jpg
A vizsgálat megkezdését követően Paire levelet írt az illetékes testületnek, melyben szánta-bánta bűneit. Monte-Carlóban azonban kiderült, a tetteiben nem annyira mutatkozik meg, hogy sajnálná a korábban történteket. Kikapott Jordan Thompsontól az első körben, a meccs utáni nyilatkozatában pedig szidta az egész rendszert.
Fütyülök az egészre, nincs is kedvem küzdeni. Mindenki azt mondta, hogy ’de hát ez Monte-Carlo’, miközben szánalmas körülmények között játszunk. Ez a világ egyik legszebb pályája, de most olyan, mintha egy temetőben teniszeznénk. Ez van, rohadt az egész rendszer.
Ez a monte-carlói incidens végképp kiverte a biztosítékot a szövetségnél. A kizárását szorgalmazó javaslatot Nicolas Escudé, valamint a Davis-kupa-kapitány, Sébastien Grosjean is támogatta. Közleményben erősítették meg, hogy Paire ismétlődő helytelen és sportszerűtlen viselkedése miatt döntöttek úgy, ahogy.
https://i.eurosport.com/2020/09/15/2887257.jpg
"Felelősséggel tartozunk a sportágért és Franciaországért is” – áll a szövetség közleményében. „Konzultáltunk Sébastien Gosjeannal is, és úgy határoztunk, hogy kizárjuk Benoit Paire-t arról a listáról, mely a tokiói olimpián induló teniszezők névsorát tartalmazza."
"Döntésünk oka, hogy a szezon kezdete óta folyamatosan és súlyosan aláássa a sport értékeit, így méltatlan az olimpia szellemiségéhez. Minden egyes játékosnak tiszteletben kell tartania a sport értékeit a pályán, és azon kívül is. Minden élsportolónak kötelessége példát mutatnia a fiatalok számára."
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827036.jpg
A döntéshozók azt is egyértelművé tették, hogy készek segítséget nyújtani Paire-nek, amennyiben ő úgy érzi, szüksége van rá.
A korábbi top 20-as francia részt vett a riói játékokon, ahol a második körben kikapott Fabio Fogninitől. Nem sokkal később azonban kapott egy felfüggesztést, mert ártott a francia szövetség jó hírnevének és fittyet hányt bizonyos szabályokra.
Paire egyébként pillanatnyilag a negyedik legjobb francia a ranglistán. Előtte van Adrian Mannarino (34), Ugo Humbert (31) és Gael Monfils (15) is.
via – Ubitennis
ATP Madrid
A US Open-bajnok nem érti az olimpiáról kizárt franciát
03/05/2021 17:27
ATP Barcelona
Barcelonában sem kell túl sokat időznie Paire-nek
19/04/2021 19:06