Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Rohadt az egész rendszer, olyan, mintha temetőkben játszanánk"

Kálmán Laci

Frissítve 12/04/2021 - 21:47 GMT+2

Benoit Paire megint kiborult. Kiesett a Monte-Carlo Masters első fordulójában, ami zsinórban már az ötödik nyitókörös veresége volt.

Benoît Paire (ATP 500 Acapulco 2021)

Fotó: Getty Images

„Nem érdekel, hogy nyerek vagy vesztek, már nincs meg bennem a tűz” – mondta a francia, aki mentálisan teljesen kikészült a jelenlegi körülményektől.

Benoit Paire nehezen viseli a világjárvány miatt kialakult helyzetet. Nem tud mit kezdeni azzal, hogy nincsenek nézők, a játékosoknak buborékokban kell tartózkodniuk, és neki ráadásul eközben még teniszeznie is kéne. A frusztrált francia legutóbb Buenos Airesben és Acapulcóban borult ki, most azonban ismét hangot adott a benne lévő feszültségnek.
Akkor azt mondta, hogy a tour unalmassá és nevetségessé vált, és hogy őt csak az érdekli, hogy keressen némi pénzt. „Megérkezem, zsebre vágom a zsét, aztán megyek a következő tornára. Végzem a munkám.”
A világranglista 35. helyén álló franciát Monte-Carlóban az ausztrál Jordan Thompson verte meg az első körben, ami tíz meccséből már a kilencedik veresége volt ebben a szezonban.
„Pont nem érdekel. Van még egy páros mérkőzésem itt, utána meg húzok haza. A meccsről nem tudok semmit sem mondani, a tenisz már nem tesz boldoggá. Most szomorúsággal tölt el mindaz, amit itt látok, pedig amúgy ez a világ legjobb tornája.”
Fütyülök az egészre, nincs is kedvem küzdeni. Mindenki azt mondja, hogy ’de, hát ez Monte-Carlo’, miközben szánalmas körülmények között játszunk. Ez van, rohadt az egész rendszer.
„12 ezer eurót költöttem arra, hogy egy csendes szállodában lehessek, aztán meg irány haza. A Rainier pálya a Földközi-tenger partján normál körülmények között a világ legszebb pályája, de az idén olyan a hangulat itt, mint egy temetőben. Csak akkor vagyok boldog, amikor otthon vagyok, nem kell maszkot felvennem és magasról tehetek a covidra.”
Paire arra is kitért, hogy korántsem ő az egyetlen, akit ennyire megviselnek a jelenlegi körülmények.
„Egy olyan temetőben játszani, mint amilyen most ez a pálya, egyszerűen lehetetlen. Az összes játékos így gondolja, igaz, én vagyok az egyetlen, aki ezt ki is mondja. A tenisz már nem tesz hozzá az életemhez semmi jót.”
Paire-t Buenos Airesben kis híján megbüntették, miután balhézott egy jót a pályán. Aztán Miamiban elment bulikázni azt követően, hogy megverte őt Lorenzo Musetti. A Twitterre pedig azt tette ki, hogy ez az egész szívás, ami van, a pénz miatt bőven megéri neki. Mondandójához mellékelt egy képet is, mellyel mindenkinek az arcába tolta, hogy karrierje során ő bizony már 9 millió dollárt teniszezett össze.
A teniszvilágból többen kritizálták Paire kirohanásait, mások mellett Toni Nadal is, aki szerint a francia ezzel a cirkusszal nemcsak magának, a tenisznek is árt.
„Mások erőfeszítéseit és komoly áldozatait szólta le ezzel. Jobban tette volna, ha a gondolatait megtartja magának” – mondta Toni Nadal.
„A viselkedésével kárt okoz a sportágnak” – fogalmazott a korábbi wimbledoni bajnok Marion Bartoli. „Ha a fiatalok ezt látják, és azt gondolják, hogy rendjén van, ha valaki így viselkedik, na, ott kezdődnek a problémák. Úgyhogy szerintem az ATP-nek ezt nem lenne szabad hagynia, és fontos volna lépéseket tennie az ügyben.”
Forrás: Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés