Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

US Open-bajnokok a selejtezőben: Thiem és Raducanu sem főtáblás az Australian Openen

Németh Dániel

Frissítve 22/12/2023 - 15:55 GMT+1

A 2024-es Australian Open selejtezőjének előzetes listájára olyan nagyágyúk is felkerültek, mint Dominic Thiem vagy épp Emma Raducanu. Rajtuk kívül jó pár kiemelkedően tehetséges játékos is a kvaliból indul, többek között a Next Gen világbajnokság győztese, Hamad Medjedovic vagy épp a kétszeres junior GS-bajnok Alina Korneeva.

US Open: Thiem - Bublik - a mérkőzés legjobb pillanatai

Előfordulhat, hogy a selejtezőben kezdődik az Australian Open Dominic Thiem és Emma Raducanu számára.

Az Australian Open ugyanis nyilvánosságra hozta a selejtezőre nevezett játékosok listáját, amelyen mindkét teniszező neve szerepel. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan a kvaliban kezdik a szereplésüket, hiszen Thiem és Raducanu is a lista elején található (az osztrák az 1. a brit az 5.), és mivel szinte biztosan lesznek visszalépések a következő hetekben, mindketten a főtáblán találhatják magukat.
Raducanu szempontjából nem biztos, hogy a selejtező lenne a rosszabb forgatókönyv, a 21 éves brit ugyanis kilenc hónap kihagyás után tér vissza a WTA Tourra, vagyis minél több meccsre lenne szüksége, hogy formába lendüljön. 2021-ben ráadásul pont úgy nyerte meg a US Opent, hogy a selejtezőn is átrágta magát, amivel ő lett az Open-éra történetében az első játékos, akinek sikerült ez a bravúr.

További nagy nevek várhatóak

Thiem és Raducanu mellett korábbi top 10-es játékosok is lemaradnának a főtábláról jelen állás szerint, például David Goffin és Diego Schwartzman, akiknek jövőre az lesz a céljuk, hogy visszanyerjék a korábbi formájukat.
picture

US Open: Thiem - Bublik - a mérkőzés legjobb pillanatai

Hasonló cipőben jár Maxime Cressy is: a szerva-röpte játékával feltűnő amerikainak nem sikerült megismételnie a remek 2022-es szezonját, a világranglista 34. helyéről a 126. pozícióig zuhant vissza.
Benoit Paire viszont az utóbbi időben megint felfelé kapaszkodott: bár a szokásos fura mutatványai nem maradtak el, 2023-ban 63 meccset játszott Challenger-szinten, két versenyt meg is nyert további két döntő mellett.
A nők között ott van a korábbi Roland Garros-döntős Sara Errani, a hosszabb szünet után idén sikeresen visszatérő Hsieh Su-Wei, illetve Alizé Cornet is.

Feltörekvő tehetségek

A múlt nagyjai mellett olyan játékosokkal is bőven találkozhatunk, akik a jövő bajnokai lehetnek. A Fruhvirtova testvérek már az idén bemutatkoztak az Australian Openen, Lindának sikerült is a nyolcaddöntőig menetelnie. Hasonló célok lebeghetnek az ITF Touron 49-9-es mérleggel záró Brenda szeme előtt is, aki 2023-ban már sikerrel vette a selejtezőt Ausztráliában.
Egy másik cseh tinédzser, Sára Bejlek is leteheti a névjegyét az Australian Open selejtezőjében. 2023-ban két Grand Slamen főtáblára jutott, köztük Melbourne-ben is, a szezont pedig parádés formában zárta, az utolsó 13 meccséből 12-t megnyert.
picture

Australian Open: Vekic - Fruhvirtova - a mérkőzés legjobb pillanatai

A svájci tenisz következő nagy ígérete Céline Naef lehet, aki 400-on kívül kezdte ezt a szezont, mostanra pedig már a top 150-ben van. Ismerősen csenghet Alina Korneeva neve is: idén a juniorok döntőjében ő győzte le Mirra Andreevát, majd behúzta a Roland Garrost is, Wimbledonban pedig elődöntős volt. Közben a felnőttek között is fokozatosan haladt, két ITF-tornát nyert, és már WTA-szinten is fogott mérkőzést.
A fiúknál kiemelkedhet Hamad Medjedovic, aki az U21-es világbajnokság megnyerésével bizonyította, hogy fényes jövő előtt áll. A dzsiddai mezőnyből Flavio Cobolli, Luca Nardi és Abedallah Shelbayh is játékra jelentkezik az Australian Open selejtezőjében.
Érdemes figyelni a 18 éves Dino Prižmićre, aki az idén negyeddöntőt játszott az umagi 250-es tornán, Banja Lukában pedig az első Challenger-győzelmét is megszerezte. Talán az sem mellékes információ, hogy a fiatal horvát teniszező nyerte a Roland Garros junior versenyét.

A magyar indulók

Jó hír, hogy a magyarok közül Fucsovics Márton és Marozsán Fábián biztosan főtáblás lesz, a selejtezőn keresztül pedig hat játékosnak lesz erre lehetősége.
picture

Marozsán Fábián: Az ember nehezen fogja fel, hogy a gyerekkori álmát éli

A kvali legmagasabban rangsorolt magyar játékosa a 118. helyen álló Bondár Anna, de ott lesz természetesen Gálfi Dalma (143.), Udvardy Panna (160.) és Babos Tímea (188.) is.
A férfiaknál pedig Piros Zsombor (127.) és Valkusz Máté (216.) küzdhet meg a főtábláért.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés