Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadalnak nem lenne gondja azzal, ha Djokovic oltatlanul játszhatna a GS-tornákon

Takács Márton

Publikálva 21/02/2022 - 13:10 GMT+1

Rafael Nadal azt nyilatkozta, nem lenne baja azzal, ha Novak Djokovic oltatlanul is játszhatna a Grand Slam-tornákon. Djokovic továbbra is vitákat gerjeszt a Covid-19 körüli álláspontjával, és a napokban kijelentette, hogy inkább kihagyja a majoröket, minthogy beoltassa magát. Nadal, az Ausztrál Open idei bajnoka kedden Acapulcóban tér vissza a tourra.

Rafael Nadal sportszerűen nyilatkozott Novak Djokovicról

Fotó: AFP

Rafa Nadalnak nem okozna gondot, ha Novak Djokovic oltatlanul venne részt a Grand Slameken.
Novak Djokovic még nem élt a Covid-19 ellen rendelkezésre álló oltások egyikével sem, és úgy tűnik, nem is fog, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi franciaországi szabályok alapján erősen kétségesnek tűnik a részvétele az év következő Grand Slam-tornáján, a Roland Garroson.
De ha a szerb megtalálja a módját, hogy ott, vagy a következő GS-eken, Wimbledonban vagy a US Openen pályára lépjen, Rafael Nadal - bár az ő fejében egyértelmű, hogy az oltás a járványból kivezető út - kész üdvözölni nagy riválisát újra a mezőnyben.
Az Eurosport egyik szakértője, Tim Henman tagja a wimbledoni tornát szervező All England Club bizottságának, szerinte nem valószínű, hogy Novak Djokovicot kizárják a wimbledoni szereplésből.
A jelenlegi szabályok szerint az Angliába látogatókat érkezés előtt és után meg kell vizsgálni, és ki kell tölteni egy holléti lapot, de nem kell karanténba zárni vagy beoltani őket.
Djokovic a BBC-nek korábban elmondta, hogy kihagyná Wimbledont, ha a torna ragaszkodna ahhoz, hogy minden játékosnak be kelljen oltania magát.
picture

Djokovic: "Sok versenyen szeretnék indulni, de ez nem rajtam múlik"

Nadal Acapulcóban, kedden Denis Kudla ellen játszik az első fordulóban, ezt mondta: "Novak Grand Slam-történelmére is hatással lesz, ha nem tud játszani. Ez őt fogja érinteni, nem pedig magukat a Grand Slam-tornákat. Bárki is nyeri a legtöbb Slamet - az lesz, ami lesz. Mindenki meghozza a saját döntéseit, és együtt kell élnie velük.
Remélhetőleg a világjárvány lecseng, és megszűnik a sok haláleset világszerte, véget ér ez a borzalom, és visszatérhetünk a normalitáshoz - nem Novak, hanem általában a világ számára.
Sokan vannak, akik szenvedtek, de ha Novak oltatlanul játszhatna a Grand Slameken, akkor szívesen látjuk."


Nadal a januári Australian Open megnyerésével az első férfi játékos lett, aki elérte a 21 GS-címet, de nem érzi másképp magát a rekordtól.
"Abszolút semmi sem változott a 21. megnyert Slam után, nem fogok hazudni erről. 20 és 21 között nincs túl nagy különbség. Az élet ugyanúgy megy tovább. Az egyetlen dolog, ami változott, hogy most már teniszezem, amit néhány hónappal ezelőtt még nem tudtam.
Nagyon örülök mindannak, ami Ausztráliában történt, nagyon váratlanul ért, különösen a verseny kezdete előtt. Az életemben semmi sem változott. Egyetlen cím sem fogja megváltoztatni azt, ami fontos az életemben.
35 évesen már rengeteg tapasztalat van mögöttem, sikerek és rossz pillanatok, és ezek az érzések segítenek abban, hogy nyugodtabban és másképp éljek."
Djokovic eközben a héten a dubaji tornán játszik, mivel az Egyesült Arab Emírségek nem írja elő, hogy oltást kell kapniuk az országba való belépéshez az oda érkezőknek. A szerb teniszező hétfőn az első fordulóban Lorenzo Musettivel találkozik.
via eurosport.co.uk

picture

Út a 21. felé: Rafa Nadal 5 legbrutálisabb labdamenete az Aus Openről


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés