Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Henmant nem lepte meg Djokovic, de szerinte a szerb játszhat majd Wimbledonban

Takács Márton

Publikálva 15/02/2022 - 17:13 GMT+1

Tim Henman, a wimbledoni Grand Slam-torna egykori négyszeres elődöntőse nem számított arra, hogy Novak Djokovic meggondolja magát a koronavírus elleni oltással kapcsolatban. Az Eurosport brit szakértője viszont nem látja akadályát annak, hogy Wimbledon hatszoros szerb bajnoka idén elindulhasson a versenyen.

Tim Henman nyilatkozata alapján Novak Djokovic megvédheti wimbledoni címét

Fotó: AFP

Novak Djokovic ott lehet a wimbledoni tornán Tim Henman szerint.
Tim Henman a BBC Radio 4-nek nyilatkozott Novak Djokovic bbc-s interjújáról.
"Megértem az aggodalmait. Ismételten hangsúlyoznám, hogy az ő joga eldönteni, hogy megkapja-e a vakcinát vagy sem. Mint egykori játékos és teniszrajongó, valószínűleg nem ezt akartam volna hallani ebben az interjúban, de végül is erre számítottam. Amint azt ő is elismerte, komolyan korlátozni fogják abban, hogy hová utazhat, és oltás nélkül melyik tornán játszhat."
Ahogy arról kedden délelőtt beszámoltunk, Novak Djokovic a BBC-nek adott friss interjújában elárulta, nem tartja magát oltásellenesnek, de hisz a választás szabadságában, és ha az tornagyőzelmekbe kerül, még ha a Roland Garrosról vagy Wimbledonról van szó, akkor is hajlandó megfizetni az árat. Azt viszont tagadta, hogy trükköztek volna a pozitív koronavírusteszttel.
"Soha nem voltam az oltások ellen, de mindig is támogattam, hogy az emberek szabadon dönthessenek arról, mit visznek be a szervezetükbe. Azok az elvek, miszerint én rendelkezem a saját testemről, fontosabbak bármilyen címnél. Próbálok olyan szinten összhangban lenni a testemmel, amennyire csak tudok.” – mondta Djokovic.
A hatszoros Grand Slam-elődöntős Henman már januárban is megosztotta véleményét a szerb ügyéről az Eurosport szakértőjeként. Akkor arra utalt, hogy a legegyszerűbb az volna, ha Djokovic beoltatná magát, a tornák szervezői pedig nem engednek indulni azokat, akik nincsenek.
picture

Tim Henman a fotón látottakkal ellentétben nem kapott a fejéhez Novak Djokovic friss nyilatkozata miatt

Fotó: AFP

"Ausztráliát követően a különböző országokban más-más szabályok és irányelvek érvényesek, ezért azt hiszem, fontos, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, pontosan mik ezek. Hogy ne legyenek szürke zónák. Ez az ausztráliai epizód nem ismétlődhet meg."
Egy hónap elteltével Henman kibővítette a véleményét a Djokoviccsal készített interjú hatására. A párosban olimpiai ezüstérmes brit szerint a szerb "azzal, hogy kivonja magát a Grand Slam-versenyekből, minden bizonnyal veszélyezteti az esélyét arra, hogy minden idők legnagyobb férfi játékosa legyen, és azt hiszem, ez sokat elmond a bátorságáról, meggyőződéséről és arról a hitéről, hogy ez a legjobb neki. Úgy gondolhattuk, hogy nagyon kevés dolog fogja megingatni a véleményét."
Tim Henman tagja a wimbledoni tornát szervező All England Club bizottságának, szerinte nem valószínű, hogy Novak Djokovicot kizárják a wimbledoni szereplésből.
"Nem hiszem" - válaszolta Henman a BBC Radio 4-nek, amikor arról kérdezték, hogy lehet-e bármilyen akadálya annak, hogy Djokovic idén júniusban játszhat-e Wimbledonban.
picture

McEnroe szerint Djokovic ugyanazt akarja, mint ő: hogy szeressék

Az Egyesült Királyságba való bejutáshoz érvényes iránymutatásokat fogják követni a füves pályás GS-torna szervezői. "Ebben a pillanatban úgy tűnik, ez a kormány által irányított folyamat lesz.”
A jelenlegi szabályok szerint az Angliába látogatókat érkezés előtt és után meg kell vizsgálni, és ki kell tölteni egy holléti lapot, de nem kell karanténba zárni vagy beoltani őket.
Djokovic a BBC-nek elmondta, hogy kihagyná Wimbledont, ha a torna ragaszkodna ahhoz, hogy minden játékosnak be kelljen oltania magát.
via BBC

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés