Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Snooker-vb: Mark Selby kiesett, a visszavonulást fontolgatja

Buzás Gábor

Frissítve 22/04/2024 - 20:42 GMT+2

A négyszeres világbajnok Mark Selby sima vereséget szenvedett a snooker-világbajnokság első fordulójában. Az idei torna egyetlen újonca, Joe O'Connor búcsúztatta 10-6-os eredménnyel. Shaun Murphy simán lezárta a mérkőzését Lyu Haotian ellen, és bejutott a második fordulóba, ahol ősi ellenlábasa, Stephen Maguire lesz az ellenfele. Az első hét véget ért mérkőzésből négyen borult a papírforma.

Bombameglepetés a snooker-vb-n: az első fordulóban esett ki a négyszeres bajnok

Mark Selby szereplése volt a hétfői játéknap legnagyobb kérdése.
A négyszeres világbajnok nagyon gyengén játszott a vasárnapi első szakaszban, és ennek megfelelően 7-2-es hátrányba került az újonc Joe O'Connor ellen. Selby hitehagyott játéka mellett kiemelendő, hogy a fiatalabb angol viszont remekelt az első etap végén. O'Connor attól azonban tarthatott, hogy Selby, akivel egyébként jó barátok, nem fog hétfőn is annyira rosszul játszani, mint vasárnap.
És valóban feljavult a volt világelső játéka. A hétfői első négy frame közül hármat megnyert, és ezzel 8-5-re feljött. Csakhogy a szünet után O'Connor megnyerte a nagyon fontos 14. frame-et, amivel egyetlen frame-re került a továbbjutástól. Selby még tudott kozmetikázni az eredményen, de zsinórban öt frame-et kellett volna hoznia, és ez a mostani Selby nem az a Selby, aki erre akár képes is lett volna. 10-6 lett a vége, O'Connor következő ellenfele Kyren Wilson vagy Dominic Dale lesz.
Selby arról beszélt, hogy a nyár folyamán kitalálja, hogyan tovább, és bizony benne van a pakliban a visszavonulása is, amit már korábban pedzegetett, mondván, ha a világbajnokságon is olyan rosszul játszik, mint korábban, akkor abbahagyja.
Leülünk Vikkivel, megbeszéljük, milyen lehetőségeink vannak. Nehéz döntés lesz, az biztos. Ha folytatom, akkor mindenképp kell majd nekem segítség a mentális területen. Csak annyit szeretnék elérni, hogy élvezni tudjam a játékot."
picture

O'Connor és Selby a mérkőzés után

Fotó: WorldSnooker

Továbbjutott Shaun Murphy, aki 6-3-as első szakasz után 10-5-re győzött Lyu Haotian ellen. Stephen Maguire lesz Murphy ellenfele a második fordulóban, akivel nagyon régóta nem szívlelik egymást. És még régebben ismerik egymást:
"Tízéves korunk óta ismerjük egymást Stephennel. Én voltam a legjobb angol játékos a korosztályunkban, ő pedig a legjobb skót. Kölyökkorunk óta csatázunk egymással, és ez így lesz a mostani meccsünkön is."
12-12-re állnak egymás ellen, legutóbb éppen a Crucible-ben találkoztak 2022-ben, akkor a skót győzött 10-8-ra. Maguire csak annyit mondott vasárnap este a győzelme után, hogy 13 éves kora óta ismeri Murphyt, aki egy cseppet sem változott azóta. Mindezt hamiskás mosollyal a nemlétező bajsza alatt.

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés