Két kiváló snookeres hölgy, Reanne Evans és Rebecca Kenna kapott lehetőséget a 2021-es snooker világbajnokság selejtezőjében. Egyikük sem tudott élni a sansszal. Evans 6-2-re kapott ki Andy Hickstől, Kenna pedig 6-4-gyel búcsúzott Brandon Sargeant ellenében.

Véget ért a világbajnoki selejtezők első fordulója. A legnagyobb figyelmet természetesen Stephen Hendry és Jimmy White kapta, még akkor is, ha a mérkőzésük nem alakult igazán érdekesen. Alighanem csak úgy lehetett érdekes a sztori, ha a skót győz, és ez meg is történt. White nagyon izgult, nem tudott igazi ellenfél lenni egykori nemezise számára.
Ha White jutott volna tovább, annak nem igazán lett volna hírértéke, hiszen ő az, aki folyamatosan játékban van, ráadásul nemrég, a Gibraltar Openen, kimondottan jó játékot mutatott. Hendry továbbjutása viszont többé-kevésbé hírértékű, hiszen a hosszú szünet utáni második profi mérkőzését már megnyerte, és papíron van esélye a világbajnoki kvalifikációra.
British Open
Óriási botrány a snookerversenyen: nem fogtak kezet a játékosok!!4!4!
17/08/2021 08:02
A tizenkétszeres női világbajnok Reanne Evans sem muzsikált jobban, mint szakértőtársa. Érdekesség, hogy Evans a tavalyi világbajnokságon is Hicks útjába került. És akkor is kikapott tőle. Hicks egyébként nem akárki, bár 47 évesen messze túl van már a csúcson. Hat évig nem is versenyzett a profik között, 2019-ben tért vissza a Main Tourra. Volt ő azonban világbajnoki elődöntős is, igaz elég régen, 1995-ben...
"A Crucible-ben a legeslegjobb snookerezni, nekem is az a célom 47 évesen, hogy ismét eljussak odáig. Ha nem hinném, hogy van rá esélyem, akkor már nem is játszanék. Nagyon szeretnék újra a Crucible-ben játszani, főleg ha lesz közönség" - mondta Hicks, aki Eden Sharavval vívja a következő csatáját.
Az első forduló legjobb teljesítményét Oliver Lines produkálta, aki 6-1-re győzött Dylan Emery ellen. Az ifjabb Lines három százas breaket lökött, ráadásul mindegyik 120 feletti volt. Ezek mellett egy 93-as és egy 78-as breaket is odapöttyintett. Következő ellenfele persze erősebb lesz, de nem legyőzhetetlen: Dominic Dale.
Az 1997-es világbajnok Ken Doherty 4-1-es vezetésről kapott ki 6-4-re az egykori világbajnoki negyeddöntős Lee Walkertől. A brazil Igor Figuereido 6-0-ra győzött Farakh Ajaib ellen, Rory McLeod pedig 6-5-re győzte le a francia Brian Ochoiskit.
Az első fordulóból továbbjutó 32 játékos a világranglistán náluk előrébb álló 32-vel csap össze. Jönnek olyan játékosok, mint például Anthony Hamilton, Mark King és Luo Honghao.
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
10/05/2021 13:46
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11