A versenyt Neil Robertson és Mink Nutcharut nyerte, akik fejenként 30.000 fontot tehettek zsebre a győzelmükért. Ez volt az első ilyen torna 1991 óta.
O'Sullivan érdekes ötlettel állt elő:
"Nem helyes, hogy a World Snooker Tour nem könnyíti meg a lányok életét. Megtehetnék, hogy a pénznyeremények 5%-át odaadják a hölgyeknek, hogy nekik is legyen lehetőségük jó körülmények között versenyezni.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
05/12/2022 - 19:44
Szerintem ezt mindenki támogatná. Nem lenne jó erről vitázni a következő két-három évben. Ezt akár az előttünk álló két-három hónapban meg lehetne oldani.
Döntéseket nagyon gyorsan meg lehet hozni, és ez fontos lenne a hölgyeknek, például Reanne Evansnek, aki egész életében snookerezett, és megérdemli, hogy több pénzdíjért játsszon.
A fociban teljesen jól működött a nők felzárkóztatása. Én már szívesebben nézem a női focit, mert ők képesek arra, amire a férfiak nem (azaz, hogy az angol női válogatott megnyerte a 2022-es Európa-bajnokságot - a szerk).
A női snookeresek szeretnének jó körülmények között, rendszeresen versenyezni, normális pénzdíjakért, amellyel elismerik a kemény munkájukat.
Reanne 12-szeres világbajnok, ez nem akármilyen teljesítmény. Megérdemelné, hogy megéljen a snookerből, és ne kelljen mindenféle más munkákkal eltartani magát. Az egész életét a snookernek szentelte. Sokan a helyében már feladták volna, de ő nem teszi fel a kezét, mert imádja ezt a sportot."
Forrás: BBC
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan kikapott a csodásan játszó Gary Wilsontól
01/12/2022 - 08:19
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan ösztönösen zseniális menekülése
29/11/2022 - 19:46