Gyakorlatilag új versenyről van szó a naptárban, hiszen amikor legutóbb ilyet rendeztek, a mostani résztvevők egyike sem volt még profi snookeres, ráadásul akkoriban a női snooker messze nem tartott ott, ahol manapság.

Abban az időszakban Allison Fischer dominálta a női snookert, olyannyira, hogy nem is volt rajta kívül más igazán ismert játékos. Fischer és Steve Davis nyerte meg az 1991-es kiírást, a döntőben Stephen Hendryt Stacey Hillyardot legyőzve.
Selby nyakfájással küszködött az utóbbi hónapokban, de állítólag sokkal jobban van már. A gyakorlóasztalon mindenesetre potyogtak a nagy breakek. Kenna ezt mondta:
British Open
Mark Selby tökéletesen játszott és maximumot lökött
30/09/2022 - 07:29
"Jó volt együtt gyakorolni. Kíváncsi voltam, hogyan fog játszani, mert tudtam, hogy fáj a nyaka. De nem volt semmi gond, bemelegítette a nyakát, játszottunk egy csomó frame-et, és minden rendben volt.
Frame-enként egy vagy két lehetőségem volt lökni. Ha nem volt jó a kezdőlökésem, máris indult, és gyártott egy nagy breaket. Amikor ő jól kezdett, az én lökésem után azonnal meg tudott indulni, és megint nagy break lett a vége. Kb. húsz frame-et játszottunk, és ő lökött úgy 15 százast, köztük egy maximumot is, szóval egésze csodás formában van.
https://i.eurosport.com/2022/09/19/3456509.jpg
Nem hiszem, hogy demoralizálhatna egy négyszeres világbajnok, mert nyilvánvaló, hogy nem sok jóra számíthattam ellene. Végül nyertem két frame-et, aminek nagyon örültem. A lényeg, hogy jól kijöttünk egymással, és jó érzéssel, jó hangulatban megyünk a versenyre."
Gondolhatnánk, hogy Selbyvel a játék taktikai oldala is előkerült, de Kenna azt mondja, hogy nem foglalkoztak vele behatóan. Selby szerint sokkal fontosabb, hogy Kenna a saját játékát tudja hozni, és ne aggódjon amiatt, hogy Ronnie O'Sullivan, Judd Trump és Neil Robertson lesznek az ellenfelek.
"Kérdeztem őt a taktikáról is, de Mark azt mondta, hogy ne lökjek túlságosan sok biztonságit. Sokkal fontosabb, hogy élvezzem a játékot, és vállaljak be olyan lökéseket, amiket mások ellen bevállalnék."
Trump partnere Ng On Yee lesz, Robertson pedig Mink Nutcharuttal alkot egy csapatot. Váltott breakekkel fognak haladni, ami mindenképp jobb megoldásnak tűnik, mint a váltott lökéses verzió. A fent említett párosok is nagyon erősek, de a legizmosabb duettet a hétszeres világbajnok Ronnie O'Sullivan és a 12-szeres világbajnoknő, Reanne Evans alkotja. Evans vegyes érzésekkel vág neki a versenynek:
"Egyértelműen Ronnie a valaha volt legjobb snookeres. Játszottam már vele különböző bemutatókon, de egészen más helyzet, hogy most én leszek a partnere, tehát tőlem is függ, hogyan teljesítünk. Korábban is játszottam csapatban, teljesen máshogy kell hozzáállni, mint az egyéni tornákhoz.
Igyekszem jól érezni magam, és a lehető legjobb játékomat nyújtani, de ez egy olyan verseny, amit bármelyik csapat megnyerhet."
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
25/09/2022 - 11:46
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 - 07:20