Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Anthony McGill áll a legközelebb az elődöntőhöz

Buzás Gábor

Frissítve 28/04/2021 - 09:12 GMT+2

A snooker világbajnokság negyeddöntőinek első napja után két mérkőzés döntetlenre áll, Anthony McGill négy frame-re került a győzelemtől, Mark Selby pedig néggyel vezet.

Anthony McGill

Fotó: Getty Images

Elkezdődtek a snooker világbajnokság negyeddöntői, és kettő közülük már előrehaladott állapotba került.

Neil Robertson és Kyren Wilson rangadója hozott néhány igen küzdelmes frame-et, de hozott három százas breaket is, mindet az ausztrál világbajnok szállította. Wilson 5-2-es hátrányból kapaszkodott vissza, és a 11 órakor kezdődő befejező etap előtt 8-8 az állás. A tavalyi döntős mindössze négy 50 felettit lökött, csodával határos, hogy így is döntetlenre állnak.
Robertson - Wilson, World Championship | Snooker | ESP Player Feature
Anthony McGill 9-7-re vezet Stuart Bingham ellen. A 2015-ös világbajnok kezdett jobban, 6-4-re még ő vezetett, miután lökött öt nagy breaket, köztük két százast. A skótok tavalyi elődöntőse azonban nagyon beindult a keddi nap végére. Az utolsó hat frame-ből ötöt hozott, kettőt százassal, a többi hármat is 70 feletti breakkel. A 9-7 nyilvánvalóan nem számít hatalmas előnynek, de akárhogy is nézzük, neki már csak négy frame kell az elődöntőbe jutáshoz. Ők 15:30-kor vágnak neki a záró etapnak.
McGill - Bingham, World Championship | Snooker | ESP Player Feature
Csak egy szakaszt játszott Judd Trump és Shaun Murphy. A tempós, magas színvonalú etap hét nagy breaket hozott, a legkisebb is 67-es volt. Az egyetlen szoros frame a világelsőé lett, de 2005 világbajnoka egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet.
Kettejük szezonja alapján ezt a meccset Trumpnak simán kellene hoznia, de pechjére Murphy épp a világbajnokságra kapta el a fonalat. Mint elmondta, ebben nagy szerepe van annak, hogy ismét találkozhat a nézőkkel. Az utóbbi 12 hónap során közel került a depresszióhoz az elzártság miatt, de a nyitás következtében sokkal felszabadultabban játszik. 4-4-ről folytatják, és nekik két egymást követő szakaszt kell lejátszaniuk délután, illetve este.
Judd Trump gegen Shaun Murphy bei der Snooker-WM 2021
Mark Williams óriási hátrányba került a továbbra is remekül játszó Mark Selby ellen. Az angolok háromszoros világbajnoka kihasználta a walesi hibáit, sorra lökte a nagy breakeket, megnyerte az egyetlen szoros frame-et is, és 6-2-re elhúzott.
Williams örülhet, hogy nem 7-1 lett a vége, ezt stílusosan oldotta meg, az első szakasz az utolsó frame-jét százas breakkel hozta. És a végén még egy kis mókára is futotta tőle. 11-kor kezdik a második szakaszt, és 20 órakor a harmadikat (ha lesz).
picture

Snooker vb: Williams százas brékje

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés