Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan vezet, a csúcsrangadó döntetlenre áll

Buzás Gábor

Publikálva 26/04/2023 - 09:19 GMT+2

A negyeddöntők második napjára fordulunk a 2023-as snooker-világbajnokságon. Két mérkőzésen kedden már lejátszottak két szakaszt, Ronnie O'Sullivan 10-6-ra vezet Luca Brecel ellen, Mark Allen pedig nem bír a Crucible-újonc Jak Jonesszal. A másik két csatából még hátra van két etap, mindkét mérkőzésen 4-4 az állás.

Brecel hatalmas hibája Ronnie O'Sullivan ellen - videó

Ronnie O'Sullivan 2-1-es hátrányba került kedd délelőtt Luca Brecel ellen, de ezután a hétszeres világbajnok dominált az első etapban. Az utolsó öt frame egyaránt az övé lett, és csak az egyikre volt sansza a belgának, ám elrontott egy rendkívül könnyű kéket. 6-2-es részeredmény után kedd este jóval gyengébben snookerezett a címvédő, de szerencséjére a belgának sem ment igazán jól. 4-4-re kihozták ezt az etapot, és így 10-6-os állással vágnak neki a befejező szakasznak szerda délután.
Jak Jones két nagy breakkel indított Mark Allen ellen, de aztán az északír is lökött egy százast. A walesi Crucible-újonc 3-1-re vezetett a szünetben, aztán 4-2-es előnyben is volt, de végül 4-4-gyel zárták az első szakaszt. A második etap első fele igencsak vontatott csatát hozott, több mint két óra alatt játszották le a négy frame-et, melyből hármat Allen nyert, ezzel 7-5-re vezetett. A szünet után a walesi játszott jobban, zsinórban három frame-mel 8-7-re fordított, és a végén Allennek kellett küzdenie a döntetlenért. Hozta a kedd esti utolsó frame-et, így 8-8-ra áll ez a (szó szerinti) csata. Szerdán 11 órakor kezdődik a zárószakasz.
John Higgins remekül kezdett, nyugodt, magabiztos játékkal megnyerte az első három frame-et Mark Selby ellen. Aztán elkezdett többet hibázni, és a negyedik frame egy 70-es breakkel Selbyé lett. A szünetig majdnem két órát töltöttek az asztalnál, de élvezetes volt a játék, színvonalas biztonsági csatákkal. A negyedórás pihenő jót tett nekik, elsősorban Selbynek. Az ötödik frame még a skóté lett egy 79-es breakkel, de utána elvesztette a fonalat, illetve kiváló biztonsági lökésekkel hibákra kényszerítette őt Selby, aki már ki is használta ellenfele rontásait. Három nagy breakkel (70, 82, 103) egyenlített az angol, teljesen nyílt a mérkőzés, 4-4-ről folytatják szerda délután, majd rögtön utána, este játsszák a befejező szakaszt.
picture

Selby és Higgins

Fotó: WorldSnooker

Anthony McGill jól kezdett a két selejtezőből érkezett játékos mérkőzésén. Elvitte az első frame-et, csakhogy a továbbiakban Si Jiahui dominált, aki sorozatban négy frame-et nyerve 4-1-re ellépett. A skót ekkor magához tért, illetve a kínai is elkezdett többet hibázni, és ebből a spirálból az jött ki, hogy az utolsó három frame mind McGillé lett. Tehát ők is 4-4-gyel térnek vissza az asztalhoz. A második szakaszt szerda délelőtt kezdik, a harmadikat pedig este.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása