Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Reanne Evans megszorongatta Mark Selbyt

Buzás Gábor

Frissítve 17/10/2022 - 11:13 GMT+2

A nagyágyúk többsége a nyitónapon lépett asztalhoz, ez volt a szuper vasárnap a Northern Ireland Openen. A top 16-osok közül néhányan kiestek, de a legnagyobb sztárok mind továbbjutottak. Mark Selbynek volt a legnehezebb dolga, ugyanis a tizenkétszeres világbajnoknő Reanne Evans nagyon jól játszott ellene, komoly esélye volt a győzelemre.

Reanne Evans

Fotó: WorldSnooker

Reanne Evans még nem nyert meccset a Main Touron. Megszorongatta már Shaun Murphyt és Mark Allent, de győzni még nem tudott, egy-két döntetlenre futotta a (szabadkártyával) második profi szezonját futó sokszoros világbajnoknőtől.
Ráadásul igen ritkán játszik sok néző előtt, tévés asztalon. Azonkívül volt párja, Mark Allen otthonában, Belfastban játszott, arról nem is beszélve, hogy az előző tornán kifejezetten jó formát mutató, nem mellékesen négyszeres világbajnok Mark Selby volt az ellenfele. Finoman szólva nem Evans volt a favorit.
Én nem is úgy kezdődött a meccs, mintha úgy érezné, hogy van itt bármi esélye. Az első két frame-ben sokat hibázott, és néhány reakciója arról árulkodott, hogy mintha nem is venné teljesen komolyan a meccset.
Valószínűleg teljesen sansztalannak érezte magát. 2-0-s hátrányba került, de aztán minden megváltozott. Selby is hibázott néhányat, és Evans ezúttal ki tudta használni az esélyét. Lökött egy 64-es breaket, és szépített. Aztán megnyerte a következő frame-et is, és máris 2-2 volt az állás.
És bizony az ötödikre is volt esélye, de ott már előjött a rutinkülönbség kettejük között. Selby 4-2-vel le tudta zárni a mérkőzést, úgy, hogy az ellenfele is jól játszott. Meg kellett dolgoznia ezért a győzelemért. És ezért nagyon nagy dicséret illeti Evanst, aki, ha az elejétől fogva úgy játszik, mint ahogy kétframe-es hátrányban, akár győzhetett is volna.
picture

Reanne Evans plays a shot at the BetVictor World Mixed Doubles Championship at Marshall Arena on September 25, 2022 in Milton Keynes, England

Fotó: Getty Images

A torna háromszoros bajnoka, Judd Trump egy borzalmas frame-mel kezdett Rod Lawler ellen, de aztán ráérzett a játékra, és simán lerendezte a meccset. Időnként ismét láttuk azt a rendkívül szórakoztató, végtelenül ötletes Trumpot, aki a nagy sikersorozata előtt mindennapos élmény volt számunkra. Ezt mondta:
"Háromszor megnyertem ezt a versenyt, az egyik kedvenc tornám. A legnagyobb snookeresek ötször, hatszor, akár hétszer is meg tudták nyerni ugyanazt a versenyt, én is szeretném elérni ezt itt. Belfastban mindig óriási szurkolást kapok, talán azért lehet ez, mert hasonló stílusban játszom, mint Alex Higgins, és a nézők értékelik, hogy igyekszem kreatív lökéseket is bemutatni."
picture

Judd Trump | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

Neil Robertson és Shaun Murphy gond nélkül jutott tovább, mint ahogy Ronnie O'Sullivan is. Mark Williams is győzött 4-2-re, neki kicsit nehezebben ment Peter Lines ellen, de megoldotta a feladatát. Mark Allen címvédőként érkezett a Waterfront Hallba, és ez némileg hatással volt rá, elbukta az első frame-et Chang Bingyu ellen. Aztán két százassal, és további két félszázassal simán hozta a meccset. Ezt nyilatkozta:
"Ahogy a gyakorlóasztaltól átmentem az arénába, eszembe jutott, hogy nem jártam itt azóta, hogy tavaly megnyertem a versenyt. Elragadtak az érzelmek, de aztán sikerült kizárnom mindezt a fejemből, ami nem olyan könnyű feladat. Egész nap higgadt voltam, aztán a meccs elején igen rosszul játszottam. A második frame-ben viszont löktem egy százast, és innentől fogva jól ment a snooker.
Korábban úgy éreztem, hogy bizonyítanom kell a saját közönségem előtt. De tavaly megnyertem a versenyt, úgyhogy már nincs mit bizonyítanom. Így nincs rajtam akkora nyomás, miért ne nyerhetném meg még egyszer?"
picture

Mark Williams | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

Hétfőn délelőtt John Higgins és Jack Lisowski lesz a két főszereplő, az ő meccseiket az Eurosport.hu-n lehet nézni. Délután pedig kezdődik a 64-es tábla, ahol Neil Robertson játssza a nap meccsét, hiszen Fan Zhengyi lesz az ellenfele, aki megnyerte a European Masterst a tavalyi szezonban. Más kérdés, hogy az ifjú kínai azóta meccset is alig nyert. Szintén délután játszik Selby, este pedig érkezik Allen, valamint Williams. 13:45-kor és 19:45-kor jelentkezünk az Eurosport 1-en, összesen négy mérkőzéssel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés