Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három döntőnyi játékos búcsúzott Belfastban Trump és O'Sullivan személyében

Buzás Gábor

Publikálva 19/10/2022 - 21:57 GMT+2

Kedden Judd Trump, szerdán Ronnie O'Sullivan búcsúzott, márpedig ők ketten három döntőt is játszottak egymással az eddig megrendezett hat Northern Ireland Open során. 2018 és 2020 között kisajátították a finálé terepét, de idén biztos, hogy egyikük sem érhet fel ilyen magasságokig, hiszen még csak a 32 közé sem jutottak be. Aaron Hill és David Grace örülhet, ők győzték le a szupersztárokat.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Talán Aaron Hill győzelme volt egy kicsit nagyobb meglepetés Trump ellen, mert őt mindössze a világranglista 95. helyén találjuk, míg Grace a 49. pozícióban áll. A fiatal ír ráadásul még csak negyeddöntőt sem játszott pontszerzőn, Grace viszont kétszer is volt elődöntős, egyik alkalommal az Egyesült Királyság Bajnokságán. És az sem mellékes, hogy Hill 4-1-re győzött, Grace pedig 4-3-ra.
Ugyanakkor O'Sullivan kiesése mégis meglepőbb, mint Trumpé, hiszen ő nemrég tornát nyert Hongkongban, világbajnoki döntős ellenfele viszont eddig meglehetősen szerény eredménysort tud felmutatni ebben a szezonban.
Hill, aki korábban O'Sullivant is legyőzte, ezt mondta a győzelem után:
"Nem csupán játszani akarok a legnagyobb sztárokkal, hanem szeretném rendszeresen legyőzni őket. Tudom, hogy elég jó játékos vagyok ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjek el, csak arra van szükségem, hogy kiegyensúlyozottabban játsszak. Elégedett vagyok a formámmal, remélem, egyre jobb eredményeket fogok elérni."
Trump ugyanakkor máshogy látta, nem érezte úgy, hogy az ellenfele igazán jól játszott volna, inkább a szerencséjét emelte ki.
"Nem gondolom, hogy annyira jól játszott volna. Sokat hibázott, és rendre megúszta a rontásait, ami elég szomorú. Az első frame-ben két fluke-ja volt, a harmadikban lökött egy borzalmas biztonságit, de nem lett belőle problémája, és így tovább."
O'Sullivan dicsérte legyőzőjét, de hozzátette, hogy most nem a snooker a prioritás az életében. Akkor mi?, kérdezhetnénk. Íme a válasz:
"Nem szoktam már elemezni a meccseimet. Kikaptam, és így többet tudok stúdiózni az Eurosporton. Emellett lesz időm arra is, hogy megírjak néhány fejezetet az új könyvembe. Ugyanakkor egy kicsit gyakorolni is tudok. Most már nincs olyan sok játékos itt, lesz lehetőségem snookerezni egy kicsit."
picture

Itt az újabb bombameglepetés: Trump után O'Sullivan is korán búcsúzott Belfastban

Nyilvánvalóan a könyv-téma volt a legérdekesebb az interjúban. Csakhogy arról nem beszélhetett többet, mert mint mondja, a kiadója szeretné majd bejelenteni, amikor itt lesz az ideje.
Meglepetést szerzett David Lilley is, aki 4-0-ra kiütötte Stuart Binghamet, és nagyon közel került a kieséshez John Higgins, valamint Kyren Wilson is, de mindketten hozták a maguk mérkőzését 4-3-ra, és ezzel bejutottak a 32 közé.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés