Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby: "A legjobb játékom kell Robertson ellen"

Buzás Gábor

Frissítve 21/10/2022 - 13:17 GMT+2

Mark Selby botladozva, nehézkes játékkal jutott el a Northern Ireland Open negyeddöntőjébe, ahol Neil Robertson lesz az ellenfele, aki viszont a leginkább meggyőző játékot mutatta eddig a versenyen. Az ausztrál tűnik a mérkőzés esélyesének, hiszen jócskán vezeti az egymás elleni mérleget, és az utóbbi öt meccsüket egyaránt ő nyerte.

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

Nem akármilyen mérkőzések várnak a mai napon a snooker szerelmeseire, hiszen a fent említett rangadó mellett lesz még egy hasonló rangú csata.
Este összecsap ugyanis Mark Allen, a címvédő, és Mark Williams, aki öt éve nyerte meg ezt a versenyt. Ők ketten érdekes módon viszonylag kevés meccset játszottak eddig egymással, és nem is találkoztak 2018 óta. Akkor egyébként a walesi győzött 6-5-re a China Open nyolcaddöntőjében, előtte viszont Allen hozott zsinórban hét győzelmet Williams ellen. Az északír 10-4-re vezet kettejük összevetésében.
Allen egész héten azt hangoztatja, hogy nincs rajta nyomás, mert tavaly megnyerte ezt a versenyt, de lehet, hogy egy ekkora sztár ellen, a torna végjátékában már érezni fog némi feszültséget. Williams számára a Bajnokok Bajnoka-kvalifikáció lehet a fontos motiváció, amiben egyébként Allen egy komoly vetélytársa.
Tehát lesz itt tét és feszültség bőven, fontos csata ez mindkettejüknek. 20 órakor kezdenek, az Eurosport 1-en lehet nézni őket.
A Markok csatájával egyidőben játszik Anthony McGill és Lyu Haotian is. Az itteni győztes ellenfele az elődöntőben a David Gilbert - Zhou Yuelong összecsapás továbbjutója lesz. A felső ágon meg ott van Selby, Robertson, Williams és Allen...
picture

Neil Robertson

Fotó: Getty Images

Selby tisztában van vele, hogy sokkal jobban kell játszania péntek délután Robertson ellen, mint ahogy eddig snookerezett a héten. A négyszeres világbajnok a British Openen sokkal jobb formát mutatott, mint Belfastban, de ettől még összekaphatja magát az ausztrál ellen. Robertson öt százas breakkel szárnyal eddig a tornán, bár ebből hármat egy mérkőzésen hozott össze. Akárhogy is, ő tűnik a favoritnak, már csak azért is, mert az utóbbi öt meccsét hozta Selby ellen, és 15-8-ra vezeti a mérlegüket.
A legjobb játékom kell Robertson ellen, csakis akkor lehet esélyem. Neil egy csodás játékos, a legnagyobbak egyike.
Ő és én is megnyertünk sok versenyt, elég kevés olyan torna van, ahol még nem tudtunk győzni. A Northern Ireland Open viszont éppen ilyen, és mindent meg fogok tenni, hogy megszerezzem a trófeát."
Gilbert és Zhou nyitja 14 órakor a sort, az Eurosport 1-en láthatjuk őket. Utánuk következik Selby és Robertson, majd este a már említett két csata. Jó kis nap lesz ez a péntek!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés