Matthew Selt ugyan 10-4-re kikapott Judd Trumptól a törökországi döntőben, de így is nagyszerű teljesítményt nyújtott a hagyományteremtő tornán. Két hatalmas skalpot szerzett, két kínai ellen. Előbb a 32 között Zhao Xintongot győzte le, majd az elődöntőben az újra erőre kapó Ding Junhuit, ráadásul döntő frame-es csatában. Selt korábban nyert már Indian Opent, de amit Antalyában nyújtott, az sokkal komolyabb teljesítmény volt.
Ezt megelőzően negyeddöntős volt a Scottish Openen, és a nyolcaddöntőig jutott a UK-n. Ez a három erős szereplés nagyon jól fizetett ranglistapontok tekintetében, ennek köszönheti pályafutása legjobb szezonzáró helyezését. Mint elmondta, a sikerek nagyrészt annak köszönhetőek, hogy megszokta a szereplést a tévés asztalon.
"Úgy lehet jól teljesíteni egy verseny végjátékában, ha komfortosan érzed magad a tévés asztalnál. A szezon második felében sokszor kerültem az egyes asztalhoz. Még az utolsó világbajnoki selejtezőm is tévés asztalon ment Thepchaiya Un-Nooh ellen. Nagyon jól játszottam, de kikaptam, ami elég ritkán fordul elő. Kezdem sokkal jobban érezni magam a tévés asztalnál, ezt mutatják a legújabb eredményeim is. Jól sikerült az előző szezonom, pedig nem játszottam őrült jól. Jó úton járok, egyre feljebb kerülök a ranglistán.
Turkish Masters
Ding felébredt hosszú álmából
12/03/2022 08:24
2015-ben egyetlen győzelemre kerültem attól, hogy top 16-os játékos legyek, de ha sikerült volna, az nem lett volna megérdemelt siker, és hamar kibuktam volna az elitből. Most sokkal inkább érzem magam topjátékosnak, mint akkor. Ha jól kezdem a szezont, akkor minden esélyem megvan arra, hogy a tavalyi lendületemet tovább vigyem, és jó eredményeket érjek el (Selt ezt az interjút még azelőtt adta, hogy kiesett volna a Championship League csoportkörében).
Nincsenek illúzióim, tudom, hogy ha sikerül kvalifikálnom a Mastersre, akkor az első 20 percben szét leszek esve. Viszont ha megszokom az ottani körülményeket, akkor lesz esélyem a jó játékra, sokkal inkább, mint korábban bármikor. Remélem, eljutok odáig, de ha nem sikerül, akkor sem dől össze a világ."
Selt a UK-n a nyolcaddöntőben Barry Hawkinstól kapott ki, ám előtte Trumpot búcsúztatta, amivel a torna egyik legkomolyabb meglepetését szolgáltatta. A saját szereplésén túl a két döntőst is méltatta.
"Teljesen biztos vagyok benne, hogy meg tudtam volna nyerni a UK-t. A Trump elleni siker után kiestem, amit nagyon sajnálok, mert jól ment a snooker.
Üdítő volt a döntőben Zhaót és Lucát látni. Zhao a második kedvenc játékosom Thepchaiya után, Luca viszont szerintem nem kap kellő elismerést. Mindenhol azt látjuk, hogy Jack Lisowskit sztárolják, aki tényleg jó játékos, csak éppen még semmit sem nyert. Luca viszont pár éve nyert egy nagy versenyt Kínában, aztán övé lett a tavalyi Scottish Open, és döntőt játszott a UK-n, mégsem kapja meg a neki kijáró tiszteletet. Szerintem Luca és Zhao a jövő nagy snookeresei."
Selt továbbra is Chris Henryvel dolgozik együtt, akinek komoly szerepet tulajdonít a sikereit illetően. Ugyanakkor korábban Steve Feeney segítségét is igénybe vette, aminek köszönhetően szintén sokat fejlődött.
"Chris régóta segít nekem, és fantasztikusan sokat tanultam tőle a tökéletes koncentrációt illetően. A mostani jó játékomat viszont nagy részben Steve Feeney-nek köszönhetem. Ők a legjobb edzők a világon, és teljesen mást tanítanak. Chris elsősorban a lökésekben segít, és a nyomás kezelésében. Steve is foglalkozik mindezzel, de tőle leginkább a célzással kapcsolatos dolgokról tanultam. Jó volt vele dolgozni, barátságban váltunk el egymástól.
Chrisszel képtelenség rosszul érezni magad. Ő egy kiváló edző, és egy remek barát. Amikor csak lehetőségem van, elmegyek hozzá. Megkértem, hogy jöjjön el idén minden versenyre, és el is fog jönni, amikor nem lesz épp golfoktatása. Nagyszerű emberekkel dolgozik együtt, például Mark Selbyvel is."
World Grand Prix
O'Sullivan legnagyobb ellenfele, Higgins már nem akadály
15/12/2021 18:40
Snooker
Robertson ezúttal is később kezdi meg a szezont – újra beválik neki?
06/08/2022 08:18