Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Allen: "Én vagyok a legközelebb Juddhoz és Ronnie-hoz"

Buzás Gábor

Frissítve 15/02/2024 - 09:18 GMT+1

A Welsh Open felső ágán kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. John Higgins, Mark Allen és Robert Milkins simán jutott a 16 közé, viszont kiesett két világbajnok, Mark Williams és Neil Robertson. Könnyen megeshet, hogy az ausztrálnak selejteznie kell majd a világbajnokságra. Az alsó ágon két fordulót játszanak csütörtökön, Luca Brecel és Barry Hawkins is nehéz nap elébe néz.

Mark Allen: "Én vagyok a legközelebb Juddhoz és Ronnie-hoz"

Fotó: WorldSnooker

Mark Allen 4-1-re legyőzte Si Jiahuit, meggyőzően játszott. Az első körös döntő frame-es csatája után két mérkőzésen mindössze egy frame-et bukott el. A Bajnokok Bajnoka bajnoka úgy gondolja, hogy bele tud szólni Ronnie O'Sullivan és Judd Trump párharcába a szezon dominanciáját illetően.
"Jól játszottam, csak egy belökést rontottam el. Még mindig nem teljesítek a legjobb tudásom szerint, de egyre jobban megy a játék. Judd és Ronnie sokkal jobban játszottak nálam ebben a szezonban, de úgy érzem, én vagyok a legközelebb hozzájuk."
Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy Si nem kvalifikál a jövő heti Players Championshipre, melyet a szezon 16 legeredményesebb játékosa számára rendeznek. Si az egyéves ranglista 18. helyén áll. És Neil Robertson sem lesz ott, hiszen ő is kikapott. Az ausztrál világbajnok két mérkőzést megnyert (a másodikat már nagyon nehezen), de Ricky Walden megállította őt. Robertson mindössze a 67. helyen áll a vonatkozó ranglistán, meg kellett volna nyernie a Welsh Opent ahhoz, hogy a jövő héten is versenyezhessen.
De mivel ez nem sikerült neki, ezért a Players Championshipen nem szerezhet ranglistapontokat. Ami azt jelenti, hogy jó eséllyel a Tour Championshipen sem lesz ott (melyen a szezon 12 legjobb játékosa szerepel majd), hacsak meg nem nyeri a kínai World Opent. Bár ez csak egy becslés, ugyanis ennek a versenynek érdekes módon még nem ismert a díjazása, ami elég különleges annak fényében, hogy a selejtezőket már lejátszották...
picture

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Visszatérve Robertsonhoz: ha nem kvalifikál a Tour Championshipre, akkor esélye sem lesz arra, hogy megőrizze a helyét a top 16 között a világranglistán a világbajnokság előtt. Ami természetesen azt jelentené, hogy selejtezőket kell majd nyernie ahhoz, hogy ott legyen a Crucible-ben. Ami nyilván szokatlan, de nem feltétlenül tragédia. Ding Junhui úgy jutott be élete eddigi egyetlen világbajnoki döntőjébe, hogy abban az évben (2016) a selejtezőből indult.
Robertson 2-0-ra vezetett Walden ellen, de több frame-et már nem nyert. Az egykori világbajnoki elődöntős négy nagy breakkel fordított. A győzelme után a versenytől visszalépő Andrew Higginson édesapjáról, Dave-ről beszélt, aki a héten hunyt el:
"Mindenki együtt érez Andrew-val, nagyon szomorúak vagyunk. Dave csodás figura volt, nagyon régóta ismertem."
Mark Williams 4-1-re kikapott Anthony McGilltől, de a walesi világbajnok biztosan ott lesz a Players Championshipen és a Tour Championshipen is, hiszen az egyéves ranglista 4. helyén áll.
A felső ágon tehát a legnagyobb favoritok közül Higgins és Allen van még talpon. A skót sztár következő ellenfele Matthew Selt lesz, Allen pedig Robbie Williamsszel játszik csütörtök este. Ha mindketten győznek, pénteken egymással találkoznak a negyeddöntőben.
Napközben még lejátsszák az alsó ág 32-es tábláját. Itt mindenképp hígabb a mezőny, hiszen a topjátékosok közül csak Luca Brecel és Barry Hawkins maradt versenyben. Az uralkodó világbajnok a 2006-os világbajnok Graeme Dottal játszik a 16 közé jutásért, Hawkins ellenfele pedig Tom Ford lesz. Egyik sem könnyen megjósolható párharc, a győztesek egymással mérkőznek este.
Forrás: WST
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés