Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

O'Sullivan, Higgins és Trump simán győzött, Allen simán kiesett

Buzás Gábor

Frissítve 02/11/2021 - 09:40 GMT+1

A friss tornagyőzelemmel érkező Mark Allen egyetlen frame-et nyert Luca Brecel ellen, azon kívül pontot is alig szerzett az English Open első fordulójában.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Allen a Northern Ireland Open megnyerése óta három selejtező mérkőzést játszott - a German Mastersre kvalifikált két győzelemmel Burden és Akani ellen, a European Mastersen viszont nem lesz ott, mert kikapott Akanitól.

Így érkezett Milton Keynesbe, ahol az igencsak veszélyes Luca Brecel került az útjába. És az északír nem tudott komoly ellenállást kifejteni. Nyert ugyan egy frame-et, a többi négyben viszont összesen két pontot "gurított". A belga három 60 feletti breakkel jutott a 64 közé, ahol Stuart Carrington lesz az ellenfele.
A hétfői nyitónapon számtalan sztár került asztalhoz, ugyanis a top 16-os játékosok első fordulós, avagy selejtezős mérkőzéseit, a többiekével ellentétben nem játszották le szeptember közepén. A covidos Mark Williamsen kívül minden éljátékos asztalhoz állt, és Allenen kívül kikapott Stephen Maguire is, akit Mark King győzött le 4-3-ra, valamint Jack Lisowski, aki Mark Joyce-tól kapott ki, ugyancsak döntő frame-ben.
Shaun Murphy is megszenvedett a világranglista 92. helyén tanyázó Duane Jonesszal, egy olyan mérkőzésen, ahol mindegyik frame hozott félszázas breaket. Azért nem írok 50 felettit, mert kétszer lökött kerek 50-et, és idő előtt elakadt a pontgyártásban. A 2005-ös világbajnok 4-3-ra győzött, és a 64 között Joe O'Connor lesz az ellenfele. Nem jó előjel Murphy számára.
picture

Shaun Murphy | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

A többi ász simán továbbjutott, bár Mark Selby remek kezdés (90, 113, 73) után elbukott két frame-et, és csak 4-2-re győzött a jelenleg amatőr státuszú Sanderson Lam ellen. Egy 17 éves "friss hús", a tavaly óta profi Jamie Wilson lesz a négyszeres világbajnok következő ellenfele. Wilson a selejtezőben 4-0-ra intézte el Robert Milkinst.
A másik négyszeres világbajnok John Higgins gond nélkül vette eheti első akadályát, mint ahogy a hatszoros világbajnok Ronnie O'Sullivan is. Mindketten egy-egy frame-et hullajtottak el. Utóbbi ezt nyilatkozta:
"Szeretem Milton Keynes-t. A tavalyi szezonban itt volt az összes verseny, és a helyi snookerrajongóknak nehéz lehetett, hogy mi folyton itt játszunk, és ők nem jöhettek a versenyekre. Nagyon jó a közönség, és az asztal is jól működött. Örülök, hogy visszatértünk ide egy versenyre.
Igyekszem úgy lökni, mint John Higgins. Én egy kicsit lazábban kezelem a dákót, ő valamivel feszesebben. John úgy játszik, ahogy én is szeretnék játszani. Elsősorban a technikától függ, hogyan lök az ember."
Ronnie O'Sullivan
Judd Trump, Stuart Bingham, Ding Junhui és Barry Hawkins is 4-1-re győzött. Utóbbi azért érdekes, mert lökött egy 146-os breaket, ami érdekes módon jóval ritkább, mint a maximum. Ezzel természetesen Hawkins vezeti a breaklistát. Neil Robertson és Kyren Wilson egyaránt 4-0-ra győzött. Trump pedig nyilatkozott is:
"Büszke vagyok a tavalyi teljesítményemre, de nem tudtam igazán élvezni a sikereket és a versenyeket. Egy robot lett belőlem, aki folyton győz. Hazamentem verseny után, a bátyám gratulált, és tíz perc múlva lefeküdtem aludni. Ennyi volt, nem volt benne semmi különleges. Viszont most megint van közönség, és láttam Mark Allent Belfastban, láttam rajta, hogy mennyit jelentett neki a győzelem a saját közönsége előtt, és ez új lelkesedést adott nekem is. Remélem, hamarosan nyerek egy versenyt."
picture

Judd Trump at the English Open

Fotó: Eurosport

A keddi játéknap egy picit csendesebb lesz, de így is jut nekünk délután Selby és Trump, este pedig Higgins, Bingham és Stephen Hendry.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés