Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az örökrangadó végére szétestek, Higgins legyőzte O'Sullivant

Buzás Gábor

Publikálva 07/11/2021 - 09:42 GMT+1

John Higgins nyerte a gigászi csatát Ronnie O'Sullivan ellen az English Masters elődöntőjében. A másik ágon Neil Robertosn hozta a a papírformát.

Higgins-O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

4-2-re is vezetett O'Sullivan és 5-3-ra is, mégis Higgins győzött. Magas volt a színvonal, a sokáig húzódó péntek esti negyeddöntő okozta esetleges fáradtságnak nyoma sem volt a négyszeres világbajnok játékában. 5-4-ig nem volt olyan frame, amelyik ne hozott volna legalább 50-es breaket, a végére viszont mindketten hibát hibára halmoztak. Talán a legnagyobbat a hatszoros világbajnok követte el, aki snookert akart adni, de belökte a fekete golyót, és ezzel önmagának adta meg a snookert. Mindketten elfáradtak a végére, kérdés, hogy Higgins két ilyen meccs után milyen állapotban tud kiállni a fináléra. Ő maga ezt mondta:
"Mindketten elfogytunk a döntő frame-re. Ez egy nehéz játék. Tudom, hogy a topjátékosok, főleg Ronnie miatt néha kívülről könnyűnek tűnik, de nyomás alatt a snooker őrült nehéz játék. Boldog vagyok, hogy győzni tudtam.
Ugyanolyan különleges volt számomra ez a meccs, mint az első, amit profiként egymás ellen játszottunk. Mindig Ronnie a legnehezebb ellenfél. Jó meccset játszottunk, csak az utolsó két frame alakult máshogy. Ronnie elkezdett hibázgatni, és több esélyt adott nekem.
Ma reggel felkeltem, és elmentem edzeni egy órát. Korábban hallottam másoktól, Ronnie-tól is, hogy reggel járnak edzeni, és sosem értettem, miért jó ez. Én inkább heverésztem reggelente az ágyamban. Most viszont rászoktam az edzésekre, és óriási energiatöbbletet ad nekem a mozgás."
O'Sullivan ezt nyilatkozta:
"Ilyen az élet. John megérdemli a győzelmet, jól játszott a végén, ezzel nincs mit kezdeni. Nekem semmi okom csalódottnak lenni. Jó hetem volt, minden rendben volt. Jól éreztem magam, és örülök, hogy részese lehettem néhány remek meccsnek."
Neil Robertson
Az esti elődöntő érdekesen indult. Mark King került előnybe, 4-2-re is vezetett, már-már úgy tűnt, bejuthat pályafutása negyedik pontszerző döntőjébe. Csakhogy Neil Robertson még időben elkapta a fonalat és a lendületet, és két százassal, plusz egy 80 felettivel megfordította a mérkőzést. Sosem kapott ki Kingtől, és ezúttal sem.
Így tehát Higgins és Robertson jutott a fináléba. Ők ketten viszonylag régen, a 2019-es világbajnokság negyeddöntőjében futottak össze legutóbb, akkor a skót győzött. Döntőt kétszer játszottak egymással, a 2013-as Wuxi Classicon Robertson győzött, két héttel előtte, a European Tour bulgáriai állomásán pedig Higgins. Döntetlenközeli az egymás elleni összmérlegük is, és természetesen a döntő kimenetele is megjósolhatatlan. Alighanem szoros lesz, reméljük, jó is.
Mindenesetre ha Higgins győz, 32-szeres pontszerző győztes lesz, ha Robertson, akkor az ausztrál a 21. pontszerző trófeájának örülhet. Eszméletlen számok.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés