Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neil Robertson nyerte az English Opent, de hogy lett ilyen szoros a döntő?

Buzás Gábor

Frissítve 08/11/2021 - 10:12 GMT+1

Az ausztrál világbajnok 9-8-ra győzte le John Higginst. Robertson sokkal több pontot szerzett, a mérkőzés nagy részében egyértelműen jobb volt, mégis neki kellett fordítania 8-6-os hátrányból.

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Pályafutása 21. pontszerző trófeáját nyerte Robertson. Ő kezdett jobban, 5-3-ra hozta az első szakaszt, ami érdekes részeredmény volt, figyelembe véve, hogy Higgins csak egy ötven feletti breaket hozott. Robertson ezzel szemben két százast és egy 57-est is lökött az első etapban.


Az esti folytatásban minden megváltozott. Higgins igazi bajnok módjára játszott, és még mindig nem volt elsöprő, de az ausztrál nem tudott mit kezdeni vele, és zsinórban négy frame a skóté lett. És itt lehetett látni a hatalmas különbséget kettejük között. Higgins délután messze a tudása alatt játszott, mégis egész jó részeredményt ért el, nem hagyta elhúzni az ellenfelét. Amikor viszont Robertsonnak nem ment, akkor ő képtelen volt frame-et nyerni. Látszott, hogy neki bizony a tudása legjavát kell hoznia ahhoz, hogy megnyerje ezt a döntőt.
picture

John Higgins

Fotó: Eurosport

7-5-re tehát már Higgins vezetett. Robertson egy 80-assal megállította a skót szárnyalását (nagyon kellett ehhez a negyedórás szünet), de a következő frame megint a skóté lett, aki így már 8-6-ra vezetett. És ekkor, az utolsó pillanatban Robertson megemberelte magát, hozta a nagy breakeket, és az utolsó három frame megnyerésével elvitte a trófeát.
Robertson azt a négy frame-es lefagyását leszámítva egyértelműen jobban játszott, mint Higgins. Lökött három százas és további négy ötven feletti breaket. Több mint másfélszer annyi pontot gyártott, mint Higgins. Csodával határos, hogy csak 9-8-ra győzött. Ha jobban tudná menedzselni azt az időszakot, amikor nem megy neki jól a játék, akkor ez a döntő 9-5 körüli eredménnyel az övé lehetett volna.

picture

Neil Robertson zseniális 100-as breakje Higgins ellen


Furcsa volt a végén Robertson. Mintha nem is örült volna igazán a sikernek. Nyilván csak ő tudja, mi járt a fejében, a döntő után azt mondta, hogy sajnálta Higginst, amikor három héttel korábban kikapott Belfastban Mark Allentől. Lehet, hogy most is együtt érzett a skóttal? Higgins nagyon szomorú volt, azt mondta rögtön a meccs után, hogy már nem tudja tartani a lépést a legjobbakkal, teljesen el volt keseredve. Könnyen lehet, hogy ezt a második vereséget már nehezebb lesz feldolgoznia, pláne hogy megint 8-6-os előnyről kapott ki. De ha visszanézi a meccset, látnia kell, hogy egyszerűen ezen a napon az ellenfél játszott jobban.
Most egy hét pihenő következik, aztán a Bajnokok Bajnoka torna (azon ritka kivételek egyike, amit nem közvetít az Eurosport), majd november 23-tól az Egyesült Királyság Bajnoksága. Ahol már talán Judd Trump vagy Mark Selby is megmutatja magát.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés