Nagyjából fél évvel szörnyű bukását követően Tande most hétvégén az oslói nyári Kontinentális Kupa versenyeken egy kilencedik és egy negyedik hellyel tért vissza a nemzetközi mezőnybe.

A világbajnok norvég síugró tavaly márciusban az első planicai sírepülő verseny próbasorozatában veszítette el a kontrollt ugrása felett, és nagy sebességgel csapódott a lejtőbe. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol több napig mesterséges kómában tartották. Mint korábban elmondta, a helyszínen lévő orvosok később arról tájékoztatták, hogy percekig nem volt pulzusa, a bukás következtében kilyukadt a tüdeje, illetve agyi bevérzések mellett kulcscsontja is sérült.
Tande augusztusban visszatért a sáncra, a hétvégén pedig az Oslóban rendezett Kontinentális Kupa versenyeken állt rajthoz, s egy kilencedik, illetve negyedik helyezést gyűjtött be.
Síugrás
Visszatér hatalmas bukása után a norvég síugró
14/09/2021 12:12
A norvégok szövetségi kapitánya, Alexander Stöckl elégedett Tande teljesítményével. Mint elmondta, versenyzője legszívesebben már egy hónappal bukása után visszatért volna a sáncra.
„Azok alapján, amit az oslói és lillehammeri sáncon,- ahol Daniel edzett-, láttam, nagyon magas színvonalon ugrik. Fizikailag nagyon jó formában van”- mondta el Stöckl a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

Daniel-André Tande

Fotó: NTB

Maga Tande az első versenyt követően némileg dühös volt második ugrása miatt, de összességében jól érezte magát.
„Jó volt. Úgy érzem, elfogadható ugrásaim voltak, de van még hova fejlődnöm. A hét elején az edzéseken igazán jó ugrásokat mutattam be, a versenyen nehezebb körülmények között gyengébb kísérletekig jutottam. Reméltem, hogy úgy ugrom, mint a hét elején, de síugrásban ez nem így működik”- nyilatkozta Tande az első oslói verseny után a norvég Nettavisennek.
Tande az elmúlt hónapokban folyamatos orvosi ellenőrzéseken esett át, mellette pszichológussal is konzultált, szerencsére mindannyian arra a megállapításra jutottak, hogy a sírepülő-világbajnok teljesen versenykész állapotban van. Tande nagyon motivált, és végül még csak fontos versenyeket sem kellett kihagynia, olyan gyorsan tért vissza a csúnya bukás után.
Síugrás
Ismét edzésbe állt az óriásit bukott norvég síugró
24/08/2021 12:49
Síugrás
„Szeretném újra legyőzni a sáncot”-visszatér a rettenetes bukásból felépülő síugró
04/06/2021 09:42