Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kubacki családjáért szorítanak a sporttársak és a lengyel politikusok is

Minich Réka

Publikálva 24/03/2023 - 17:11 GMT+1

Dawid Kubacki számára befejeződött az idei világkupa, miután a felesége súlyos egészségügyi problémákkal kórházba került. Kubacki még hétfőn annyit közölt, hogy az orvosok Marta életéért küzdenek, további információkat azóta sem közöltek. A sporttársak és a lengyel társadalom egy emberként szorít a Kubacki családért, még misét is tartottak Marta gyógyulásáért.

Raw Air: Nézd vissza Kubacki győztes ugrását Lillehammerből!

Mindenki Marta Kubacki felépüléséért szorít, a síugrók egy emberként támogatják lengyel társukat.
Halvor Egner Granerud másodszorra nyerte meg a világkupa összetettet, de első gondolata Kubacki és a felesége volt.
A vasárnapi kvalifikáció előtt 15 perccel tudtam meg, hogy Dawid visszalépett. Nem értettem, hogy mi történt, de éreztem, hogy komoly indoka lehet egy ilyen hirtelen döntésre. Másnap az Instagram posztja után döbbentem rá, hogy mennyire súlyos a helyzet, remélem, hogy végül minden rendben lesz.”
A norvég síugrók vezetője, Clas Brede Brathen is csatlakozott a legjobb ugrójuk véleményéhez.
„Őszintén mondhatom, hogy az egész közösségünk aggódik Marta Kubacki miatt. Ilyen helyzetekben nem számít a nemzetiség, mindenki Dawiddal van.”
A lengyel politika legnagyobb alakjai is nyilvános támogatásukról biztosították Kubackit. Andrzej Duda elnök Twitteren nyilvánította ki az együttérzését.
„Mind Dawid Kubacki mellett állunk ebben a nehéz időszakban. Pozitív gondolatokat küldünk és sokat imádkozunk, hogy az egész család egészséges legyen. Kedves Dawid! Évek óta képviseled a hazánkat, sosem hagytál cserben minket, szorítunk értetek!”
A miniszterelnök, Mateusz Morawiecki szintén Twitteren posztolt.
„Minden sportoló elsősorban ember. Köszönjük Dawidnak a remek idényt és sok erőt kívánunk a harcban, amit a családjával folytat.”
A lengyel szövetségi kapitány, Thomas Thurnbichler sem igazán tudott a versenyzésre koncentrálni, az ő gondolatai is legjobb ugrója családja körül forogtak.
„Most a sport másodlagos, az egész csapat csak Dawidra tud gondolni és a családjára. Imádkozunk értük és sok erőt küldünk nekik, hogy minden jól végződjön”
Kubacki hétfői Instagram posztja alatt többek között Stefan Kraft, Karl Geiger, Daniel-Andre Tande, Peter Prevc és Ziga Jelar is kommentált, de Iga Swiatek is erőt küldött Kubackiéknak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés