Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: kosárlabda-eredménnyel nyertek a franciák, mégis nekik fájt jobban

Lantos András

Publikálva 22/09/2023 - 10:52 GMT+2

A hét eleji szünnapok után újabb két mérkőzést rendeztek a Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon; Olaszország egy váratlanul szorosan induló mérkőzést nyert meg Uruguay ellen, a házigazdáknak pedig jöhetett a legkötelezőbb győzelem Namíbia ellen. Bár mind a két meccs a várt eredményt hozta, mindkettőben volt csavar rendesen.

Franciaország - Namíbia

Fotó: AFP

FRANCIAORSZÁG – NAMÍBIA

Az afrikai csapatnak eddig sem termett sok fű az A-csoport sztárjai között, ám Franciaország ellen minden korábbinál súlyosabb verseséget szenvedtek.
A házigazdák pontszáma még egy közepesen eredményes NBA-meccsen is megállná a helyét, miközben Namíbia a vb-n először pontot sem tudott szerezni. A vége 96-0 lett.
Sima ügy, zsákban az öt pont, gondolhatnánk… Az igazság viszont az, hogy ez a meccs a franciáknak jobban fájhatott, mint a rendesen elporolt ellenfélnek.
A kékek kapitánya és esze, Antoine Dupont a 46. percben durván összefejelt a másik csk-val, Johan Deysellel, és le kellett cserélni. A francia sajtó jelenleg azt találgatja, vajon mennyit kell kihagynia. Ha elrepedt az arccsontja, legközelebb három hét múlva játszhat maszkban, de az sem kizárt, hogy véget ért számára a torna, ami a győzelemre is esélyes házigazdáknak óriási csapás lenne.

Franciaország három győzelemmel vezeti a csoportot, de még nem tuti továbbjutó; ezt az olaszok elleni október 6-i meccsen biztosíthatják be.

OLASZORSZÁG – URUGUAY

A házigazdák utolsó csoportellenfele is megnyerte, amit meg kellett, de a meccs eleje a vártnál szorosabban alakult Uruguay ellen.
A dél-amerikaiak motiváltak voltak, hiszen egy győzelemmel biztosíthatták volna a helyüket a következő világbajnokságon.
Az első célt az olaszok vitték, utána viszont fordult a kocka, egy büntető céllal és egy hagyományos találattal Uruguay a második félidő elejéig 17-7-re vezetett. Az esélyesebb európai csapat viszont végül felőrölte őket, és a 38-17-es győzelemmel a bónuszpontot is elvitték.
A mérkőzés sajnos nem a rögbi legszebbik arcát mutatta, röpködtek a magasfogások és az előre ejtések, de a tolongás sem akart jól működni, úgyhogy a játékvezető egy ponton mind a két csapat első sorát magához rendelte egy kis elbeszélgetésre.

Az olaszokra tehát egy Franciaország elleni meccs vár még a csoportkörben, Uruguay pedig Új-Zélanddal találkozik majd.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés