Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: harapni lehetett a levegőt a két „rögbi-atomhatalom” meccsén

Lantos András

Publikálva 24/09/2023 - 10:56 GMT+2

Már amikor nyilvánosságra hozták a franciaországi rögbi világbajnokság csoportbeosztását, tudni lehetett, hogy Írország és Dél-Afrika harcolhat a B-jelű négyes első két helyéért, és a két nagyágyú egymás elleni mérkőzése akár egy előrehozott döntő is lehet a vb-n. A várakozásoknak megfelelően szinte harapni lehetett a levegőt, és végül nagyon szoros meccs kerekedett a Stade de France-ban.

Írország - Dél-Afrika összefoglaló

ÍRORSZÁG – DÉL-AFRIKA

A két „atomhatalom” veretlenül kanyarodott rá a csoportkör legfontosabb mérkőzésére; az írek Romániát és Tongát verték simán, a déliek pedig a románokat szintén alaposan elporolták, Skócia ellen viszont meg kellett küzdeniük a győzelemért.
Manie Libbok büntetőjével a világbajnoki címvédő Dél-Afrika szerzett vezetést, az ellenfél pedig szenvedett a bedobásoknál; az első félidőben négyből egyszer sem tudták elhozni a sajátjukat.
A 33. percben viszont az íreknek sikerült magukra húzni az ellenfél védelmét, majd gyorsan kijátszották a labdát a jobbszélső Mack Hansennek, aki megszerezte a mérkőzés első célját, a kapitány Johnny Sexton pedig két pontot is rátette a jutalomrúgással.
A második negyven percben Cheslin Kolbe révén Dél-Afrika is vitt egy célt, Sexton és Jack Crowley két büntetője miatt viszont már nem tudták utolérni az íreket, és a vége 13-8 lett.
Ezzel az győzelemmel Írország hatalmas lépést tett a csoportelsőség felé, ami egyben azt is jelenti, hogy elkerülhetik a bombaformában lévő házigazda Franciaországot a negyeddöntőben.

ANGLIA – CHILE

A D-csoportot eddig két győzelemmel vezető angolok hozták a kötelezőt a vb-újonc Chile ellen.
A Samoa ellen bátran kezdő dél-amerikaiaknak ezúttal a pontszerzés sem sikerült, bár 20 percig őrizni tudták a 0-0-s állást.
Az öt megszerzett célnak köszönhetően Anglia a bónuszpontot is besöpörte; a vége 71-0 lett.

GRÚZIA – PORTUGÁLIA

Miközben a C-csoport élén mindenki a fantasztikusan izgalmas Wales – Ausztrália – Fiji versenyfutást nézi, az ötös két kiscsapata összehozta a rögbi világbajnokság első döntetlenét (18-18).
A meccs első célját a grúzok vitték a második percben, Portugália viszont fordítani tudott. A 78. percben a csereként bejött Tengiz Zamtaradze vitte Grúzia második célját, és a csere-fogó Luka Matkava lábában ott volt a győzelem is, de a jutalomrúgás kimaradt.

KORÁBBAN: ARGENTÍNA – SAMOA

Még pénteken játszották le a D-csoportban az Argentína – Samoa találkozót, ahol a dél-amerikaiak fokozatosan építették ki az előnyüket, mígnem a 75. percben Sama Malolo vitt egy célt a csendes-óceáni csapatnak.
A fordításhoz vagy a vesztes bónuszpont megszerzéséhez viszont ez is kevés volt, a vége 19-10 lett Argentínának, akikre még Chile és Japán vár a folytatásban
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása