Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: súlyos verés után nagy bajban Ausztrália

Lantos András

Publikálva 25/09/2023 - 15:33 GMT+2

Súlyos verésbe szaladt bele az ausztrál válogatott a rögbi-világbajnokság csoportkörének hajrájában, a kétszeres világbajnok 34 pontos vereséget szenvedett Wales ellen. Mivel a déliek korábban nagy meglepetésre Fijitől is kikaptak, veszélybe került a továbbjutásuk, amire még sosem volt példa. Wales ellenben elsőként biztosította helyét a negyeddöntőben.

Rögbi-vb 2023: Wales alaposan elverte Ausztráliát a csoportkörben

WALES – AUSZTRÁLIA

A Fiji ellen elszenvedett vereség miatt Ausztrália totális győzelmi kényszerrel lépett pályára Wales ellen, ám a vége súlyos, 40-6-os kudarc lett.
Az európai csapat már a harmadik percben megszerezte első célját Gareth Davies révén, amire az ellenfél ugyan még két sikeres büntetővel tudott válaszolni, de a folytatásban elnémultak az ausztrál ágyúk.
Gareth Anscombe – aki a walesi sztár, Dan Biggar sérülése miatt jött be 12 perc után – rúgásaival 16-6 volt az első félidőben, ám Ausztrália egyetlen pontot sem szerzett a második 40 percben, miközben a másik oldalon további két cél született.

Warren Gatland csapata ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között, az ausztrálok sorsa pedig már nincs a saját kezükben. Jelenleg még Fijivel azonos pontszámmal állnak, viszont egyel több meccset játszottak. A csendes-óceáni csapatnak két egyértelműen nyerhető meccs (Grúzia és Portugália ellen) közül az egyiket el kellene veszítenie, különben Ausztrália története során először már a csoportkörben búcsúzni fog.

SKÓCIA – TONGA

A skót válogatott a Dél-Afrika ellen elszenvedett vereség után másodszor lépett pályára a rögbi-világbajnokságon, és a továbbjutási esélyek életben tartásához kötelező volt számukra a győzelem Tonga ellen.
Úgy tűnik, az európai csapat játékosai át is érezték a felelősséget, mert George Turner már az ötödik percben megszerezte a vezetést egy céllal. Negyedórával később Solomone Kata ugyan egyenlített, de utána beindult a skót henger, és a vége 45-17 lett.
Skócia összesen hét célt vitt, amivel a plusz egy pontot is bezsebelték.

A skótok jelenleg öt pont hátránnyal állnak Dél-Afrika mögött a harmadik helyen, de eggyel kevesebb meccset játszottak. Ha Románia ellen sikerül bónuszponttal nyerniük, akkor október 7-én jöhet egy kőkemény találkozó Írország ellen, ahol akár a nyolc közé jutást is kiharcolhatják. Mondjuk nem lesz könnyű.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés