Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: Wales és Írország győzött, az újonc Chile szépen tartotta magát

Lantos András

Publikálva 17/09/2023 - 20:52 GMT+2

Szombaton újabb három csoportmérkőzést rendeztek a franciaországi rögbi-világbajnokságon, és a papírforma ismeretében mindhárom elég egyértelműnek tűnt. A vb-újonc chileiek viszont bátor játékkal álltak ki Szamoa ellen, és a mérkőzés első fele szorosan alakult. Wales és Írország válogatottja viszont gond nélkül húzta be a kötelező pontokat Portugália és Tonga ellen.

Rögbi-vb: Írország-Tonga

Fotó: AFP

WALES – PORTUGÁLIA

Wales ugyan végül magabiztos verte a dél-európai csapatot, és ezzel második győzelmét aratta a csoportkörben, a teljesen esélytelennek tartott Portugália szórakoztató és bátor játékával sok rajongót szerzett magának a 28-8-as eredményt hozó meccsen.
A győztes kiléte ugyan egy pillanatig sem volt kérdéses, Walesnek viszont erről a meccsről a legalább négy megszerzett célért járó bónusz pont is nagyon kellett volna, és azért alaposan meg kellett szenvedniük.
Taulupe Faletau négy perccel a rendes játékidő letelte után szerzett céljával végül meglett a plusz egy pont, Portugália pedig annak örülhetett, hogy Nicolas Martins révén 2007 után ismét vittek célt a rögbi-vb-n.

Portugália legközelebb Grúziával találkozik, Wales számára pedig jön egy rendkívül fontos ki-ki meccs Ausztrália ellen.

SZAMOA – CHILE

Az első rögbi-világbajnokságán szereplő Chile második csoportellenfele a mindig kemény szamoai csapat volt, és aligha lehetnek sokan, akik előre megmondták, hogy a dél-amerikaiak közel 40 percen keresztül vezetni fognak.
Chile számára előny volt, hogy már játszottak egy meccset Japán ellen, míg a csendes-óceáni ellenfél most mutatkozott be az idei vb-n.
Az újonc a hetedik percben egy remek céllal ragadta magához az előnyt, majd néhány bekapott büntető után egy hárompontos rúgással megint átvették a vezetést. Szamoa azonban a félidő utolsó perceiben szintén vitt egy célt, és onnantól kezdve már az ő akaratuk érvényesült a pályán. A vége 43-10-es szamoai győzelem lett, tehát Chile a második játékrészben már nem szerzett pontot.

Ami a folytatást illeti, Chilének majd egy tüzes szomszédvár-csata következik Argentína ellen, míg Szamoa nagyon fontos meccset játszik Japánnal.

ÍRORSZÁG – TONGA

A vb-címre is esélyesnek tartott írek számára a Tonga elleni meccs nem is annyira az eredmény, inkább egy nagyszerű rekord miatt marad majd emlékezetes. A vége sima 59-16 lett, tehát a bónuszpontot is könnyedén behúzták, viszont…
Ezen a mérkőzésen ír rögbitörténetet írt Johnny Sexton, aki megdöntötte Ronan O’Gara 1074 pontos rekordját, és mostantól ő Írország legeredményesebb játékosa a világbajnokságok történetében.
Pedig előzetesen sokan arra számítottak, hogy Sexton nem is lesz pályán Tonga ellen, hiszen a folytatásban Dél-Afrika és Skócia vár az írekre, ám Andy Farrell szövetségi kapitány adott neki egy félidőt. Ami alatt berúgott egy büntetőt és három jutalomrúgást, ráadásul a harmadikat a saját célja után. Stílusos.

Írország tehát magabiztos győzelemmel hangolódott a hét nap múlva esedékes Dél-Afrika elleni rangadóra, miközben Tonga következő ellenfele Skócia lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés