Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: viszlát 69; Fiji szenzációs győzelmet aratott

Lantos András

Publikálva 18/09/2023 - 16:35 GMT+2

Szédületes meglepetést hozott a Franciaországban zajló rögbi-világbajnokság vasárnapi játéknapja, melyen Fiji válogatottja hét ponttal legyőzte a világ egy legjobbjának számító Ausztráliát. Ugyanezen a napon pályára lépett még Dél-Afrika és Anglia is, előbbi Románia, utóbbi pedig Japán ellen, és mindkét nagyágyú bónuszpontos győzelemmel vette az akadályt.

Rögbi-vb 2023: Fiji szenzációs győzelme, illetve Anglia és Dél-Afrika sikere

AUSZTRÁLIA – FIJI

Fiji 22-15-ös győzelmével ezen a mérkőzésen született meg az idei világbajnokság eddigi legnagyobb szenzációja.
A csendes-óceáni csapat története során mindössze harmadszor tudta megverni az ausztrálokat, amivel egy 69 éves várakozásnak mondott búcsút.
Simione Kuruvoli remek rúgásokkal juttatta előnyhöz Fijit az első félidőben; az odahaza rögbiző nyitónak négy sikeres büntetője volt, amivel az ausztrálok célját is sikerült ellensúlyozni.
A második félidő még rosszabbul indult a kétszeres világbajnoknak, Josua Tuisova céljával Fiji már 11 pontra nyitotta az ollót, és a fiji-születésű, de az ausztrálokat választó Suliasi Vunivalu későn érkező célja így már csak megfésülni tudta az eredményt.
Ez a meglepő fordulat hírtelen teljesen nyitottá tette a helyzetet a C csoportban. Wales két győzelemmel vezet, Fiji és Ausztrália pedig egyaránt 6-6 ponttal követi őket. Az ausztrálokra viszont még vár egy Wales elleni sorsdöntő mérkőzés szeptember 24-én (aztán egy Portugália elleni meccs), miközben Fijinek Grúzia és Portugália ellen jelentősen könnyebb dolga lesz.

ANGLIA – JAPÁN

A négy évvel ezelőtt döntős angolok a mindenkire veszélyes japán csapat ellen léptek pályára a második csoportmérkőzésükön, és egy szoros első félidőt követően 34-12-re nyertek, illetve a legalább négy cél után járó bónuszt is besöpörték.
Az argentinokat legutóbb káprázatos drop-gólokkal sokkoló George Ford ezúttal is elemében volt, bár ezúttal konvencionálisabb módon büntetőkből és jutalomrúgásokból operált.
Japán bő 20 perc játék után még vezetett, de Lewis Ludlam célja után az angolok végérvényesen felülkerekedtek, és a 81. percben a plusz egy pontot érő célt is bevitték Joe Marchantnak köszönhetően
Anglia így két meccs után veretlen, és még Samoa, valamint Chile vár rá, miközben a japánoknak az Argentína elleni mérkőzés lehet a döntő.

DÉL-AFRIKA – ROMÁNIA

A címvédő nem sok levegőt hagyott keleti szomszédainknak, Dél-Afrika valósággal ízekre szedte Romániát; a vége 76-0 lett.
A déliek a harmadik percben vitték az első céljukat, amit további 11 követett; Cobus Reinach és Makazole Mapimpi például mesterhármasig jutott.
Dél-Afrikára legközelebb Tonga, Romániára pedig Skócia vár a B csoportban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása