Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögbi-vb 2023: sima All Blacks győzelem és rekordbeállítás Namíbia ellen

Lantos András

Publikálva 16/09/2023 - 16:23 GMT+2

A rögbi világbajnokság csoportkörének első nagy meglepetését Franciaország és Új-Zéland okozta, történetesen azzal, hogy a házigazdák legyőzték az All Blacks-t. Az elmúlt két játéknap erről a két csapatról szólt; a délieknek egy nagyon magabiztos, bónuszpontos győzelemmel sikerült javítaniuk, miközben a franciák Uruguay-t rámolták arrébb egy jóval szorosabb meccsen.

All Blacks

Fotó: AFP

ÚJ-ZÉLAND – NAMÍBIA

Új-Zéland a Franciaország elleni vereség után az 71-3-ra legyőzte Namíbiát az A csoportban, ami az All Blacks 50. világbajnoki győzelme volt.
Egy olyan ellenfelet győztek le, amelyet 2015-ben Londonban 58-14-re, négy évvel ezelőtt Tokióban pedig 71-9-re vertek, és amely 1999 óta nem nyert mérkőzést vb-n. Az afrikaiak nem tudtak megbirkózni a háromszoros világbajnok tempójával, erejével és elszántságával.
Ráadásul az első félidő közepén a centerüket, Le Roux Malant is elvesztették lábtörés miatt, aki Beauden Barrettet próbálta fogni, amikor nagyon szerencsétlenül csúszott meg.
A másik oldalon is volt egy veszteség: Ethan de Groot veszélyes vállhasználat miatt először sárgát kapott, amit később felminősítettek pirosra.
A meccs statisztikai szempontból is rendkívül fontosnak bizonyult: a mérkőzésen a klasszis második soros Sam Whitelock 148. tesztmeccsét játszott az All Blacks mezében, és ezzel utolérte a legendás Richie McCaw, akivel most már együtt tartják az új-zélandi válogatottsági rekordot.

FRANCIAORSZÁG – URUGUAY

Franciaország hozta a kötelezőt, és 27-12-re legyőzte Uruguayt Lille-ben.
Fabien Galthie, a házigazdák edzője 12 helyen változtatott az Új-Zéland elleni szenzációs győzelmet elérő csapaton; olyan nagyágyúkat pihentetett például, mint a nyitó Antoine Dupont és az irányító Mathieu Jalibert.
Bár Franciaország győzött, a meccs nem volt teljesen sima, az első célt például Uruguay szerezte a 6. percben, és a 12. percig vezettek.
Az első félidő végén ugyan a házigazdáknál volt az előny, de a második játékrészben a dél-amerikaiak megint fordítani tudtak egy céllal, és csak 5 perccel a rendes játékidő vége előtt vált biztossá a francia győzelem.
Szombaton újabb három meccset játszanak a világbajnokságon: Szamoa az újonc Chilével, Wales Portugáliával, Írország pedig Tongával csap össze.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés