Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megszámolták, hány orosz származású korcsolyázó indul az idei Eb-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/01/2024 - 12:55 GMT+1

Műkorcsolya Eb - Országuk ukrajnai háborúja miatt oroszok nem indulhatnak ugyan a kaunasi műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokságon, a különböző nemzeti válogatottak színeiben viszont huszonhét orosz származású versenyző rajthoz áll a litvániai kontinensviadalon.

Varázslatos kűrrel szerezte meg az ezüstérmet a magyar páros a Skate Canadán

Huszonhét orosz származású versenyző szerepel Kaunasban

A TASZSZ anyaga szerint 15 ország - köztük Magyarország - képviseletében vannak jelen a szerdától vasárnapig tartó Eb-n olyan oroszok, akik úgy döntöttek, hogy megváltoztatják sportállampolgárságukat. Az érintettek közül négyen női, kilencen férfi egyéniben indulnak, hatan párosban, nyolcan pedig jégtáncban érdekeltek. Az edzők között is sok orosz található - írta az orosz állami hírügynökség.
Az Eb-n mind a négy számnak van magyar résztvevője, közülük jó esetben a dobogón, vagy a dobogó közelében végezhet az orosz születésű Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros. A duó a tavalyi kontinensviadalon ötödikként, a világbajnokságon hetedikként zárt. A férfiaknál Vlasenko Aleksandr küzd azért, hogy bemutathassa a kűrjét, jégtáncban a szintén orosz gyökerű Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics kettős képviseli a magyar színeket.
Az idei Európa-bajnokság házigazdája eredetileg Budapest lett volna, de egy éve visszalépett a rendezéstől.
(MTI)

A műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot az Eurosport élőben közvetíti. A teljes programot reklámmentesen, élőben és visszanézhetően az eurosport.hu-n és az Eurosport okoseszközökre letölthető applikációjában lehet követni, de a tv-ben is megmutatjuk az egyes versenyszámokat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés