Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Olasz Eb-siker jégtáncban, 25. a legjobb magyar páros

Eurosport Magyarország

Publikálva 13/01/2024 - 21:43 GMT+1

Címét megvédve az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri páros nyerte a jégtáncosok versenyét a kaunasi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon szombaton.

Charlene Guignard and Marco Fabbri of Italy compete in the Ice Dance Rhythm Dance during the ISU European Figure Skating Championships

Fotó: Getty Images

A tavaly világbajnoki ezüstérmes kettős már a pénteki ritmustánc után is az élen állt, és a közvetlen rivális brit duónak nem sikerült előznie szombaton.
Másodikként a kontinensviadalon tavaly is ezüstérmet szerző brit Lilah Fear, Lewis Gibson páros végzett, míg a dobogó alsó fokára a hazai közönség előtt szereplő Allison Reed, Saulius Ambrulevicius kettős állt.
A jégtáncosok között indult két magyar duó közül az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics páros 25., a Hancock Lucy, Fourati Ilias kettős pedig 30. lett, így ők szombaton már nem léphettek jégre.
A nők versenyét a belga Loena Hendrickx nyerte, miután a szombati kűrben több mint egy pontot megőrzött a csütörtöki rövidprogram során kidolgozott előnyéből.
A tavalyi Eb-n ezüstérmes Hendrickx mögött a kontinensviadal eredményközlő oldala szerint a rövidprogram után még harmadik helyen álló, egy éve győztes georgiai Anastasia Gubanova zárt másodikként, miután a pontozóbírák nehezebbnek és jobban bemutatottnak is értékelték a kűrjét, mint Nina Pinzarronéét, a másik belgáét. Utóbbinak így meg kellett elégednie a bronzéremmel.
Hendrickx az Eb-ezüst és a világbajnoki ezüst-, valamint bronzérme mellé nyerte az Eb-aranyat, míg a mindössze 17 éves Pinzarronénak ez az első medálja világversenyről.
A mezőny magyar indulója, Schermann Regina a csütörtöki rövidprogramból nem került be a legjobb 24 közé, 28. lett, így szombaton nem mutathatta be a kűrjét.
Eredmények, jégtánc:
1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 127,58 pont
2. Lilah Fear, Lewis Gibson (Nagy-Britannia) 125,62
3. Allison Reed, Saulius Ambrulevicius (Litvánia) 122,64
...25. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 55,04
...30. Hancock Lucy, Fourati Ilias 53,47
Nők:
1. Loena Hendrickx (Belgium) 138,59 pont
2. Anasztaszija Gubanova (Georgia) 137,56
3. Nina Pinzarrone (Belgium) 132,59
...28. Schermann Regina 45,50
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés