Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Programajánló: Ugyan nem Budapesten, de kezdődik a műkorcsolya Eb, 20 év után magyar éremeséllyel

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/01/2024 - 20:59 GMT+1

Minden tavalyi Európa-bajnok készen áll a címvédésre a 2024-es műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, amit szerdától vasárnapig követhettek az Eurosporton. Sőt, idén nem elég, hogy minden szakágban lesz magyar induló, hanem még az is előfordulhat, hogy húsz évvel Sebestyén Júlia budapesti győzelme után ismét lesz magyar érmes az Eb-n. Tartsatok velünk!

Soha nem volt még ilyen: magyar páros mutatta be a rövidprogramját a Grand Prix-döntőben

Húsz év után reális esély kínálkozik magyar éremszerzésre a szerdától vasárnapig tartó kaunasi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, melyen mind a négy számban lesz magyar induló.
„Abszolút reálisnak látom az éremszerzést. Az eddigi eredmények alapján a dobogón, vagy a dobogó közelében végezhet a magyar páros" - mondta az MTI-nek Bálint Csaba ágazati sportigazgató többek között arra utalva, hogy a decemberi Grand Prix-döntőben úgy lett negyedik az orosz születésű Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó, hogy csak két európai kettős előzte meg. "Ugyanakkor nem elvárás az éremszerzés, az lenne a csúcsteljesítmény".
Pavlova és Sviatchenko a tavalyi kontinensviadalon ötödikként zárt, az előtte végzett négy egység közül ezúttal három indul a litván városban, de az egy éve ezüstérmes olasz Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini párosát megelőzte a GP fináléjában. Amennyiben a világbajnoki hetedik helyezett magyarok dobogóra állhatnak, úgy húsz évvel Sebestyén Júlia budapesti győzelme után lenne ismét magyar érmes a műkorcsolya Európa-bajnokságokon.
A férfiaknál Vlasenko Aleksandr küzd azért, hogy bemutathassa a kűrjét, a sportvezető szerint ha minden ugrását, forgását és kötelező elemét jól végrehajtja, akkor lehet esélye arra, hogy megismételje tavalyi szereplését, amikor bejutott a 24 közé. A nőknél induló és két éve 23. Schermann Regina kapcsán megemlítette, a válogató után ugrásokat cserélt a programjában, hogy erősebbé váljon a gyakorlata, ha ezeket meg tudja csinálni, akkor ő is szerepelhet a legjobb 24-et felvonultató szabadkorcsolyázásban.
Jégtáncban az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics és a Hancock Lucy, Fourati Ilias duó képviseli a magyar színeket. Bálint Csaba úgy vélte, előbbinek idén nehezebb lesz 10. helyen végeznie, mint tavaly, hozzátette, a 10-15. hely közötti szereplés a realitás. A másik duó esetében abban reménykedik, hogy sikerült kűrbe jutnia a ritmustánc során.
Egyéniben a legjobb 24, jégtáncban a legjobb 20, míg párosban a legjobb 16 szerepelhet a kűrben.
Az idei kontinensviadalon, melyen az ukrajnai háború miatt ezúttal sem indulhatnak az oroszok és a fehéroroszok, 32 nemzet 167 versenyzője lép jégre: 32 férfi, 33 női korcsolyázó mellett 18 páros és 33 jégtánckettős méri össze a tudását.
Az Eb házigazdája eredetileg Budapest lett volna, de egy éve visszalépett a rendezéstől.

A szerdától vasárnapig tartó kaunasi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság programja a magyar indulókkal:

szerda:
  • páros rövidprogram (Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei) 12.00
  • férfi rövidprogram (Vlasenko Aleksandr) 16.15
csütörtök:
  • női rövidprogram (Schermann Regina) 12.15
  • páros kűr (Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei?) 18.00
péntek:
  • jégtánc ritmustánc (Hancock Lucy, Fourati Ilias és Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics) 11.00
  • férfi kűr (Vlasenko Aleksandr?) 17.00
szombat:
  • női kűr (Schermann Regina?) 12.00
  • jégtánc kűr (Hancock Lucy, Fourati Ilias? és Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics?) 17.30
vasárnap:
  • gála 14.30

A címvédők:

  • férfiak: Adam Siao Him Fa (francia)
  • nők: Anastasiia Gubanova (georgiai)
  • páros: Sara Conti, Niccolo Macii (olasz)
  • jégtánc: Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz)

A műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot az Eurosport élőben közvetíti. A teljes programot reklámmentesen, élőben és visszanézhetően az eurosport.hu-n és az Eurosport okoseszközökre letölthető applikációjában lehet követni, de a tv-ben is megmutatjuk az egyes versenyszámokat.
Forrás: részben ISU, MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés