Andriy Yarmolenko sarkosan fogalmazott az orosz sportolók eltiltásával kapcsolatban.
Andriy Yarmolenko, az ukrán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya arra kérte az illetékes szerveket, hogy minden szinten szigeteljék el Oroszországot a sporttól.
Az UEFA a héten jelentette be, hogy Oroszországot kizárják a 2024-es Európa-bajnokság kvalifikációs folyamatából.
UEFA Nations League
Horvátország és Hollandia a négyes döntőben, a dánok meglepték a vb-címvédő franciákat
12 ÓRÁJA
Ezzel folytatódik az Európai Labdarúgó-szövetség és a FIFA által a nemzetközi labdarúgásban való orosz részvételre vonatkozó tilalom, amelyet az ország februári ukrajnai inváziója után vezettek be.
A 110-szeres ukrán válogatott Yarmolenko Oroszországot "terroristák országának" nevezte az ukránok Skócia elleni Nemzetek Ligája-összecsapása előtt, és hangsúlyozta, hogy szerinte a sportból való teljes kizárás a helyes megközelítés.
"A gondolataim elég egyszerűek" - mondta a szélső, aki a West Hamnél töltött négy év után már az arab emírségekbeli Al Ainban focizik.
Az orosz labdarúgást, az orosz sportot teljesen el kell szigetelni. Ez a terroristák országa, egy olyan ország, amely ukránokat és ukrán gyerekeket gyilkol

Yarmolenko az Írországgal vívott NL-meccsen

Fotó: AFP

"Nem beszélhetünk csak a sportról, amikor ilyesmi történik. Minden ukrán játékos azt akarja, hogy Oroszországot minden szinten elszigeteljék. Nem engedhetjük meg Oroszországnak, hogy részt vegyen bármilyen versenysorozatban, miközben hadserege a civil lakosságot gyilkolja Ukrajnában. Az ukrán csapat álláspontja egységes, Oroszországot mindenhonnan ki kell tiltani."
Yarmolenko markáns véleményének az a különlegessége, hogy a 32 éves szélső Szentpéterváron született ukrán anyanyelvű szülők gyermekeként, hároméves volt, amikor a családjával Ukrajnába, Csernyihivbe költöztek.
A focistához hasonlóan kemény nyilatkozatot tett a nyáron az idén Belgrádban fedettpályás világbajnoki címet szerző ukrán magasugró, Yaroslava Mahuchikh is.
"Nem akarok orosz gyilkosokat látni a pályán. Ez a háború ugyanis sok sportolót is megölt." – fogalmazott.

A West Ham jókívánságait küldte Yarmolenkónak és Ukrajnának idén februárban

Fotó: AFP

Oroszország távolmaradása a 2024-es Európa-bajnokság október 9-re tervezett sorsolásáról az orosz klubok és válogatottak UEFA- és FIFA-versenyekről való általános eltiltásának folytatása.
A teniszben az orosz játékosok - és az ország geopolitikai szövetségesének számító Fehéroroszország játékosai - továbbra is versenyezhetnek az ATP- és WTA-tornákon, de nem nemzetük neve vagy zászlaja alatt.
Az orosz és fehérorosz teniszezőktől azonban megtagadták a Wimbledonban való részvételt, ami a füvespályás Grand Slam-torna ranglistapontjainak elvételéhez vezetett.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
UEFA Nations League
Rossi elmondta, miért lehet örökké emlékezetes a magyar-olasz a Nemzetek Ligájában
17 ÓRÁJA
UEFA Nations League
Sokkolta a németeket a Magyarország elleni vereség
TEGNAP - 04:31