Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Álom- és rémálom-verziók a Nemzetek Ligája-sorsolásra

Rizmayer Bence

Frissítve 08/02/2024 - 15:18 GMT+1

UEFA Nemzetek Ligája - Csütörtök este Párizsban rendezik a 2024-25-ös Nemzetek Ligája kiírás sorsolását. Magyarország az A liga második kalapjából várja az ellenfeleket.

A magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

A Nemzetek Ligája amilyen bonyolultnak és érthetetlennek tűnt, annyira lett hasznos a magyar válogatott számára.
Előbb a C ligából a B-be, majd onnan az A ligába került két idény alatt Magyarország. Ráadásul a 2020-as - végül 2021-es - Európa-bajnokságra a sikeres NL-szereplés miatt nyílt lehetősége Marco Rossi csapatának a pótselejtezőkre. Az előző kiírásban Németország, Anglia, illetve Olaszország mellett a csoportja 2. helyén végzett Magyarország - nem kis meglepetésre.
A párizsi sorsolást a remek teljesítménynek köszönhetően a második kalapból várja a magyar válogatott. Ezzel biztossá vált, hogy Dániát, Portugáliát és Belgiumot biztosan elkerülik Szoboszlai Dominikék a 2024-25-ös idényben.

ÁLOMCSOPORT:

Horvátország, MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina

Sok mindent nem kell indokolni, hiszen papíron a horvát válogatott tűnik a "leggyengébbnek" az első kalapból. A generációváltásból kifelé érkező déli szomszédunk áll talán legközelebb a magyar válogatotthoz minőségben, s ugyan a legutóbbi kiírásban ott voltak a négyes döntőben - sőt, csak tizenegyesekkel bukták el a végső győzelmet -, nem lenne megoldhatatlan feladat Rossi csapatának.
A lengyelek kifejezetten gyenge Eb-selejtező után vannak és új irányvonalat kell megjelölnie az új vezetésnek. Az identitás keresésében a Nemzetek Ligája egy ideális terep lehet a lengyel válogatottnak, de aligha szívesen találkoznak Magyarországgal. Bosznia még kijuthat a nyári Európa-bajnokságra, de alighanem az Edin Dzeko fémjelezte korszak utolsó nagy dobása lenne a németországi torna, így a NL következő idénye már nem esne ebbe a felsorolásba.

RÉMÁLOMCSOPORT:

Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Skócia

A spanyolok címvédőként abszolút esélyesei lesznek a következő kiírásnak is. Előszeretettel kísérleteznek új nevekkel egy-egy selejtezősorozat folyamán, csak a La Ligából más kísérletezni, mint mondjuk az NB I-ből. Marco Rossi még az Eb-selejtezők előtt árulta el, szívesen összekerülne a spanyol válogatottal. Véleményét valószínűleg most is tartja.
Franciaországgal kapcsolatban a legutóbbi Eb juthat eszünkbe, ám a roppant magas minőséggel rendelkező válogatott nem kívánatos ellenfél lehet magyar szempontból. A skótokkal biztosan találkozunk a nyári Európa-bajnokságon, de több szakértő mondott vélemény azzal kapcsolatban, hogy a legkevésbé sem örül a briteknek - gyaníthatóan a Nemzetek Ligája-csoportkörben el kéne kerülni a negyedik kalapos lehetőségek közül Skóciát.

NEMZETEK LIGÁJA

A-liga:
  • 1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia
  • 2. kalap: Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG
  • 3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország
  • 4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia
B liga:
  • 1. kalap: Ausztria, Csehország, Anglia, Wales
  • 2. kalap: Finnország, Ukrajna, Izland, Norvégia
  • 3. kalap: Szlovénia, Írország, Albánia, Montenegró
  • 4. kalap: Grúzia, Görögország, Törökország, Kazahsztán
C liga:
  • 1. kalap: Románia, Svédország, Örményország, Luxemburg
  • 2. kalap: Azerbajdzsán, Koszovó, Bulgária, Feröer
  • 3. kalap: Észak-Macedónia, Szlovákia, Észak-Írország, Ciprus
  • 4. kalap: Fehéroroszország, Litvánia vagy Gibraltár, Észtország, Lettország
D liga:
  • 1. kalap: Litvánia vagy Gibraltár, Moldova
  • 2. kalap: Málta, Andorra, San Marino, Liechtenstein
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés