Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Saját sírját ásta meg az MU a klublegenda szerint, de még kimászhatnak belőle

Minich Réka

Frissítve 12/12/2023 - 14:51 GMT+1

Sorsdöntő mérkőzés vár a Manchester Unitedre a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen. Az MU számára önmagában még a győzelem sem lesz elég, hogy továbbmenjenek a csoportból, a másik meccsen döntetlen kell nekik. Most a csapat helyzetéről a korábbi klasszis középpályásuk, Paul Scholes nyilatkozott. Szerinte magukat hozták ilyen nehéz helyzetbe, de lehet nem is lenne akkora baj a kiesés.

Paul Scholes szerint a Manchester United ebben a szezonban nem volt elég jó a Bajnokok Ligájában, és "megérdemelten" kerültek nehéz helyzetbe

Fotó: Getty Images

A Manchester United győzelmi kényszerben lép pályára a Bayern München ellen, de még az sem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz.
Paul Scholes szerint ugyan még nem veszett el teljesen a továbbjutás esélye, de a United nagyon nehéz helyzetbe hozta magát az utolsó csoportmeccs előtt. Az A-csoportban eddig csak egy meccset nyertek meg, háromszor kaptak ki és egy döntetlenjük is van. Most a Bayern München ellen győzniük kéne és a másik meccsen pedig a döntetlen lenne számukra jó eredmény.
Az idegenbeli meccseken sikerült igazán megásni a saját sírjukat, hiszen Dániában és Törökországban is két góllal vezettek, de mégis vereség lett a vége a mérkőzéseknek. Paul Scholes nem volt optimista a sorsdöntő keddi meccs előtt:
„Ezt már elrontották, pedig jó helyzetben voltak többször is. Főleg a Galatasaray elleni hazai vereség volt szégyenteljes.
Talán azt fogják kapni, amit megérdemelnek, de még nem írnám le őket teljesen. Ki tudja, hogy a Bayern milyen hozzáállással érkezik. Már továbbjutottak, de hétvégén nagyon kikaptak a Frankfurt ellen.
A vendégcsapatoknak viszont mindig nagy motiváció, hogy nyerhetnek az Old Traffordon. Ha a United úgy játszik, mint hétvégén a Bournemouth elleni 3-0-s vereség során, akkor nagyon nagy bajba kerülhetnek.”
picture

Paul Scholes nem szívesen hallotta a hírt anno, hogy Ralf Rangnick lett az MU vezetőedzője

Fotó: AFP

A harmadik hely a csoportban azt jelentené, hogy tavasszal az Európa-ligában folytathatnák a nemzetközi kupaszereplést, de Scholes szerint jobban járnának, ha inkább több edzési lehetőségük lenne az állandó meccsek helyett.
„A Manchester Unitednek nem hiányzik az Európa-liga szereplés, hiszen még nagycsapatok is versenyben vannak, például a Liverpool. Egy klub csak akkor szerepel ott, ha elbukik az előző szezonban, vagy a mostani elején.
A United számára az lenne a legjobb, ha csak heti egy meccsre kéne koncentrálniuk és közben többet dolgozhatnának azon, hogy megtalálják, hogy mi tudna működni a klubnál.”
A Manchester United jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban, de igen hullámzó a formájuk. Már azt hihették volna, hogy javuló formában vannak, hiszen sorozatban sikerült nyerni az Everton, a Luton és a Fulham ellen, de aztán a hétvégén újabb meglepő vereségbe futottak bele a Bournemouth ellen.
„Nagyon megtévesztő volt, amikor a United volt a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapata. Nem is emlékszem idén kiemelkedő eredményre, ezeket a csapatokat kötelező volt megverni. Nem a kiscsapatok elleni meccsek határozzák meg az idényt és a játékosokat, hanem az igazán nagy meccsek.
Szerintem, ha Christian Eriksen és Casemiro végre visszatér a sérüléséből, az sokat fog segíteni. Nem csak remek játékosok, de igazi vezérek, nagy tapasztalattal. Velük sokkal stabilabb lehet a csapat, de még velük sem hiszem, hogy elég erős lenne a keret, hogy komoly trófeákért harcolhassanak.”
És hogy a gyenge szereplés vajon mennyire a holland edző, Erik ten Hag sara? Scholes szerint továbbra is meg kell adni az esélyt neki.
„A menedzser jó dolgokkal próbálkozik, de a pályán keveset látunk ebből. Azt viszont nem nagyon látom, hogy ki lenne, aki sokkal jobb teljesítményre lenne képes. Kedvelem Ten Hagot, szerintem több időt és türelmet érdemel.
Sokáig fel sem merült bennem, hogy ne ő lenne a megfelelő ember a posztra, de aztán a Newcastle elleni meccsen ez megváltozott. Muszáj neki is felelősséget vállalni, hiszen mégiscsak ő vezeti a csapatot.
picture

Paul Scholes says Manchester United manager Erik ten Hag is the right person for the job

Fotó: Getty Images

A klubra jellemző kultúra leginkább az edzésekből ered, itt van a legnagyobb szerepe az edzőnek. Ennek ellenére nem hiszem, hogy le kéne váltani, hiszen korábban is láttuk, hogy önmagában egy remek edző semmire sem elég.”
Scholes szerint a nyári igazolások nem sikerültek jól, főleg az utolsó percben, kölcsönbe érkezett Sergio Reguilon és Sofyan Amrabat megszerzését kérdőjelezte meg.
„Nehéz elképzelni, hogy sokkal rosszabbak lehetnének, viszont ezt egy ekkora klubnál nem lenne szabad elfogadni. Egyértelmű, hogy a keret nem alkalmas arra, hogy a legjobbakkal felvegyük a versenyt. Még ha a legjobbjukat hoznák, akkor sem.
Erik ten Hagnak gyorsan eredményekre lenne szüksége, különben komoly nyomás alá fog kerülni. Nem hiszem, hogy az edzőváltás lenne a jó megoldás, főleg, hogy nemsokára érkezik az új tulajdonos is, aki nyilván hozni fogja a saját embereit is. De ha nem javulnak az eredmények, akkor mindenki Ten Hag kirúgásáról fog beszélni.”
A Unitednek nem lesz könnyű dolga, főleg, hogy a Galatasaray és a København meccsén a döntetlenért kell drukkolniuk. A keddi játéknapon mindkét mérkőzést este 9 órától rendezik.
Forrás: TNT Sports

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés