Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Real Madrid történelmet írt Liverpoolban és hatalmas lépést tett a BL-negyeddöntő felé

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/02/2023 - 23:27 GMT+1

A címvédő Real Madrid kedden kétgólos hátrányból fordítva 5-2-re győzött a Liverpool vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, míg a Napoli kétgólos előnyt szerzett az Eintracht Frankfurt otthonában.

FC Liverpool - Real Madrid

Fotó: Getty Images

A tavalyi döntő "ismétlésén" a két sztárcsapat az első perctől élvezetes meccset vívott, melynek elején a Vörösök futballoztak veszélyesebben.

Az uruguayi Darwin Nunez szépségdíjas, sarkazós góllal juttatta vezetéshez az angol együttest, amely aztán Thibaut Courtois hatalmas hibáját kihasználva - Mohamed Szalah csapott le a kapus csúnyán eladott labdájára - megduplázta előnyét.
Az egyiptomi csatár a BL-ben 44. gólját szerezte, ezzel immár a sorozat legeredményesebb afrikai futballistája holtversenyben Didier Drogbával, míg a Liverpool színeiben 42. találata volt nemzetközi színtéren, amivel Steven Gerrardot maga mögött hagyva egyedüli éllovas lett a klubjában.
picture

Le geste splendide de Darwin Nunez face au Real Madrid

Fotó: Getty Images

Negyedóra elteltével viszont fordult a kocka, s immár a királyi gárda dolgozta ki a helyzeteket, előbb a tavalyi finálét eldöntőt Vinicius Junior pontos lövéssel szépített, majd a Liverpool brazil kapusa rugatott vele gólt, ugyanis Alisson eltalálta az őt megtámadó honfitársát, a labda így vágódott a hálóba.
A szünet után is lüktető maradt a játék, de gólokat ekkor már csak a Real szerzett: rögtön az elején egy szöglet után Eder Militao fejelt gólt, majd az aranylabdás Karim Benzema előbb egy szerencsés, megpattanó lövéssel növelte az előnyt, a francia csatár aztán egy gyönyörű kontra végén, egy higgadt csel után is betalált a kapuba. A Liverpool először kapott négy gólt otthonában, az Anfielden európai kupameccsen, de ezúttal rögtön ötöt.

A másik keddi találkozón az olasz bajnokságban toronymagasan éllovas Napoli a várakozásoknak megfelelően végig fölényben futballozott, így annak ellenére is kétgólos előnyt szerzett a hazai visszavágóra, hogy a 36. percben a georgiai Hvicsa Kvarachelia büntetőt hibázott még 0-0-s állásnál. A németek az 58. percben, 0-1-es állásnál emberhátrányba is kerültek.
A visszavágókat március 15-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Liverpool (angol)-Real Madrid (spanyol) 2-5 (2-2)
gól: Nunez (4.), Szalah (14.), illetve Vinicius Junior (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)
Eintracht Frankfurt (német)-SSC Napoli (olasz) 0-2 (0-1)
gól: Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.)
piros lap: Kolo Muani (58., Eintracht Frankfurt)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés