Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Liverpool - Real Madrid, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő - Élőben az eurosport.hu-n!

UEFA Bajnokok Ligája / Nyolcaddönto
Anfield / 21.02.2023
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 20/02/2023 - 17:08 GMT+1


Live comment icon
Tavaly a fináléban, idén már a 16 között összekerült egymással a címvédő Real Madrid és a Liverpool, a két sztárcsapat párharcának első mérkőzését kedden rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
Az angol és a spanyol futball két ikonikus csapatának ez lesz a tizedik egymás elleni összecsapása a legrangosabb európai kupában, eddigi csatáik egyharmadát döntőkben vívták: tavaly május 28-án Párizsban Vinícius Júnior gólja döntött, míg 2018-ben Kijevben Karim Benzema és duplázó Gareth Bale vezetésével, valamint a Liverpool akkori kapusának, Loris Kariusnak a "segítségével" 3-1-re nyert a Real Madrid. 1981-ben, az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupájának nevezett sorozat végén szintén Párizsban mérkőztek meg a csapatok, akkor Alan Kennedy találatával a Liverpool győzött.
A 2020/21-es idény negyeddöntőjében ugyancsak a madridiak kerekedtek felül, hazai környezetben 3-1-re nyertek, a visszavágó pedig gól nélküli döntetlennel zárult. A 2008/09-es szezonban a mostanihoz hasonlóan a nyolcaddöntőben találkoztak egymással, az angolok akkor kettős győzelemmel jutottak a nyolc közé.
Érdekesség, hogy a Liverpool legutóbbi öt Bajnokok Ligája-menetelésének négyszer is madridi csapat vetett véget, a már említett Real elleni kudarcok mellett a 2019/20-as idényben az Atlético Madriddal szemben búcsúzott a Mersey-parti együttes.
A Liverpool jelenleg csak a nyolcadik a Premier League-ben, hátránya hét pont a még BL-indulást jelentő negyedik helyen álló Tottenham Hotspurrel szemben, így könnyen elképzelhető, hogy Jürgen Klopp csapata csak BL megnyerésével biztosíthatná helyét a legrangosabb európai kupasorozat következő kiírásában. A bajnokságban a Pool az elmúlt hetek gyengélkedései után a legutóbbi két fordulóban nyert, előbb a városi rivális Evertont, majd a Newcastle-t is legyőzte. A Realnak a La Ligában címvédőként nyolc pont a hátránya a listavezető Barcelonával szemben, legutóbbi két fellépésén viszont magabiztosan nyert.
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images