Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ha itt nem kellek, nyerek máshol trófeákat” – kupagyőzelem után fakadt ki a United edzője

Szabó Bence

Frissítve 26/05/2024 - 14:44 GMT+2

Erik ten Hag minden bizonnyal távozik a Manchester United kispadjáról, mivel már az FA-kupa döntője előtt elterjedt a hír, hogy az eredménytől függetlenül menesztik majd. A csapata ennek ellenére megnyerte a meccset, a holland pedig a finálé után kifejtette, szerint hiba lenne félbeszakítani a zajló projektet.

Erik ten Hag (Manchester United)

Fotó: Getty Images

A nyertes kupadöntő után sem az örömről szólt minden a Manchester Unitednál.
Erik ten Hag szépen búcsúzhatott a Manchester Unitedtől. Bár már az FA-kupa szombati döntője előtt elterjedt, hogy a holland edzőt a meccs eredményétől függetlenül menesztik majd, csapata némi meglepetésre legyőzte a rivális Manchester Cityt a fináléban.
A meccs után természetesen a sajtót leginkább ez az ellentmondás érdekelte. Ten Hag pedig a nyilatkozatában ugyan tagadta, hogy foglalkoztatná a dolog, az elmondottakból úgy tűnt, elég határozott véleménye van a helyzetről.
„Nem gondolok erre. Egy projektet építünk és épp ott tartunk, ahol tartanunk kell. Építjük a csapatot. Amikor átvettem a kispadot, a Unitednál nem mentek jól a dolgok. Most építjük a jövő csapatát, amiben vannak hullámhegyek és völgyek. Közben viszont a csapat fejlődik és trófeákat nyer, végső soron pedig ez a legfontosabb.”
A trófeák száma Ten Hag érkezése egészen pontosan kettő. Tavaly a manchesteri csapat megnyerte a Ligakupát, míg az FA-kupában a döntőben kapott ki a triplázó Citytől. Idén a rangosabb hazai kupát nyerték meg, a bajnokságban viszont nemhogy a tavalyi dobogós helyet nem sikerült megismételni, de egészen a 8. pozícióig csúsztak vissza.
„Két trófea két év alatt nem rossz. Három döntő szintén nem rossz, de tovább kell haladnunk. Szerintem (a csapatot ért kritika jogtalan volt), igen. A csapatot és engem is jogtalanul kritizáltak.”
Az interjú végén a holland edző egyértelmű üzenetet fogalmazott meg: a vezetőség hibát követ el, ha ennek ellenére elküldi őt.
Ha itt nem kellek, elmegyek máshova trófeákat nyerni, mert ezt tettem egész pályafutásom során.
Az idény végére teljesen átformálódó klubvezetés viszont a jelek szerint nem vele képzeli a jövőt. Azt sem tudni viszont még egyértelműen, hogy ki lesz az utódja. A németországi hírek szerint Thomas Tuchel lehet a United következő edzője, akinek be kellene illeszkednie az újonnan felálló sportszakmai vezetőségi struktúrába.
Nem a Bayerntől távozó német az egyetlen jelölt, a pletykák szerint a Chelsea-től szintén furcsa körülmények között távozó Mauricio Pochettino és az Ipswich fiatal edzője, Kieran McKenna is képben van. Utóbbit sokan a csapathoz való kötődése miatt – a United utánpótlásában és segítőként az első csapat mellett is dolgozott – favoritnak tarják, viszont a szintén edzőt kereső riválisok is érdeklődnek iránta.
Forrás: TNT Sports

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés