Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mourinho lesz az AS Roma új edzője, ezt nem láttuk jönni

Takács Márton

Frissítve 04/05/2021 - 16:54 GMT+2

A római klub ledobta a hét, a hónap bombáját, a Tottenhamtől menesztett José Mourinho lesz az olasz klub új vezetőedzője a nyártól.

José Mourinho megint meglepte a világot

Fotó: Getty Images

Paulo Fonseca utódja lesz a Tottenhamtől évközben menesztett portugál.

José Mourinho nem sokáig maradt munka nélkül. Miután áprilisban menesztették őt a Tottenham menedzseri posztjáról, a Chelsea, a Manchester United és a Real Madrid korábbi vezetőedzője újra állást kapott, miután az AS Roma kedden bejelentette, hogy a portugál veszi át nyártól a klub vezetőedzői munkáját Paulo Fonsecától. Mourinho több mint tíz év után tér vissza a Serie A-ba azután, hogy az Internazionale élén triplázott a milánóiakkal, amikor az olasz bajnoki cím és az Olasz Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte a milánóiakkal.
Az AS Roma kedden kora délután hozta nyilvánosságra a hírt, amire senki nem számított, a 2021/2022-es szezontól Jose Mourinho lesz a Farkasok vezetőedzője. Mou egy bő évtized után tér vissza a Serie A-ba, 2008 és 2010 között kétszer is bajnokságot nyert az Interrel. De ezt a mai bejelentést nem láttuk jönni.
2024-ig szóló szerződést írt alá, vagyis szokás szerint jól bebiztosította magát.
"Nagy örömmel és izgalommal üdvözölhetjük Jose Mourinhót az AS Roma családban. A nagy bajnok, aki minden szinten trófeákat nyert, Jose óriási vezetői rutint és tapasztalatot biztosíthat ambiciózus projektünk számára. José kiválasztása óriási lépés a hosszú távú és konzisztens nyerő kultúra megteremtésében a klubunknál." - áll a Roma elnöke, Dan Friedkin és az alelnök, Ryan Friedkin által jegyzett közleményben, amelynek olvasását nehéz kibírni röhögés nélkül.
Ezek szerint az olasz fővárosban más mozit néztek az elmúlt legalább öt évben, amióta az egykor innovatív portugál már csak a minél jobb szerződésekre ment rá, és kezdeti sikerei után belekényelmesedett a munkáiba, majd idő előtt, nagy pénzzel távozott a kenyéradóitól.
Mourinho 17 hónapot töltött a Tottenham menedzseri posztján, és a Premier League hetedik helyén állt előző csapatával, amikor menesztették a londoni egyesülettől.
Az AS Roma azért küzd, hogy a következő szezonban valahogy kilépjen az európai kupaporondra. Az olasz bajnokságban jelenleg a hetedik, kilenc ponttal lemaradva a városi rivális Laziótól, két egységgel megelőzve a nyolcadik Sassuolót, a szezonból pedig négy bajnoki mérkőzés van hátra.
"Köszönöm a Friedkin családnak, hogy engem választottak ennek a nagyszerű klubnak az irányítására, és részese lehetek a jövőképüknek. A tulajdonosokkal folytatott találkozón hamar megértettem a Romát illető ambíciójukat. Együtt egy nyerő projektet építhetünk. A szurkolók hihetetlen szenvedélye meggyőzött arról, hogy vállaljam el a munkát. Alig várom, hogy elkezdődjön a következő szezon!" – nyilatkozta Mourinho antré gyanánt.
Vajon hány hónapot tölt ki hároméves római szerződéséből José Mourinho? Lehet tippelni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés