Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A dinoszauruszok nem lesznek itt 20 évig – Klopp szerint hamarosan elsöpri őket az Alonso-féle generáció

Németh Dániel

Frissítve 17/02/2024 - 15:44 GMT+1

Jürgen Kloppot a hétvégi Premier League forduló előtt megkérdezték, mit gondol Xabi Alonsóról, akit egyre többször említenek a Liverpool edzőjelöltjei között. A német edzőlegendát nagyon meggyőzte a Bayer Leverkusen játéka, szerinte Alonso minden téren kifogástalan munkát végzett. Azt is hozzátette, hogy a hozzá, Guardiolához, Ancelottihoz és Mourinhóhoz hasonló dinoszauruszok lassan kikopnak.

Jürgen Klopp öröme a Liverpool győzelmét követően - fotó: Paul Ellis

Fotó: AFP

Jürgen Klopp szerint hamarosan átveszik a hozzá hasonló dinoszauruszok helyét a feltörekvő edzők.

A német edzőlegenda január végén bejelentette, hogy kilenc év után távozik a Liverpooltól. Klopp a fáradtsággal magyarázta a döntését, a folyamatos darálót követően úgy érzi, szüksége lesz egy hosszabb pihenőre. Hogy utána mit hoz a jövője, azt talán még ő sem tudja, egy dolgot mindenesetre leszögezett: Angliában nem szeretne munkát vállalni.
Klopp távozásával az egyik legvonzóbb kispad üresedik meg, hiszen a Liverpool évek óta fantasztikusan igazol, a nyáron pedig alaposan megfiatalították a csapatot, többek között Szoboszlai Dominik leigazolásával. A bejelentés óta rengeteg edzőt szóba hoztak már a Liverpoollal, ám a legtöbb pletyka Xabi Alonsóról szólt, aki zseniális munkát végzett a Bayer Leverkusennel.
A múlt héten 3-0-ra legyőzték a címvédő Bayern Münchent, amivel öt pontra növelték az előnyüket a bajnokságban. 21 forduló elteltével a Leverkusen rendelkezik a második leggólerősebb támadósorral (55), miközben mindenki másnál kevesebbet kaptak (14), és 17 győzelem mellett csak négyszer játszottak döntetlent.
picture

Thomas Tuchel és Xabi Alonso

Fotó: Getty Images

A Liverpool hétvégi mérkőzése előtt Kloppot is megkérdezték, mit gondol Alonsóról.
„Xabi hihetetlen munkát végez. Ezt a pletykáktól teljesen függetlenül mondom. Ha nyolc héttel ezelőtt kérdeztek erről, azt mondtam volna: úristen. A dinoszauruszok – Ancelotti, Mourinho, Guardiola, talán én – nem lesznek itt a következő 20 évben. Na jó, Mourinho talán igen. A következő generáció már itt van, és Xabi közülük is kiemelkedik.”
„Egy korábbi világklasszis játékos, aki edzői családból származik, ami segít egy kicsit, ő már játékosként is szinte edző volt. A futballja, a felállásai, az átigazolásai – teljes mértékben kivételesek. Rég játszottam a Bundesligában, és ez igazán lenyűgöző. Nem csak a pontokat, de a mutatott játékot nézve is. Szuperül igazoltak, pont olyan játékosokat, akikre szükség volt, különleges munkát végzett.”
Klopp tehát ezek alapján nem bánná, ha a Liverpoolt játékosként 2004 és 2009 között erősítő Alonso folytatná a mostani szezonban megkezdett munkát az Anfielden.
Forrás: Goal

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés